Πώς το τσάι αποτρέπει και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:59

Τελικά δεν αργεί η εποχή που το τσάι θα χαρακτηριστεί ως το απόλυτο ρόφημα για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Πιο ισχυρή μνήμη, διαχείριση του βάρους, ευεξία, αποτοξίνωση είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που απολαμβάνουν οι λάτρεις αυτού του ροφήματος. Επιπλέον, μέσα σε όλα αυτά προστίθενται και άλλες επιστημονικές έρευνες που υπερτονίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης τσαγιού και ιδιαίτερα των ωφελειών που προσφέρει στον οργανισμό σε σχέση με την πρόληψη της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Μια νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων αναφέρει, ότι το μαύρο τσάι εμποδίζει την απορρόφηση της γλυκόζης από τον οργανισμό, οι μεγάλες ποσότητες της οποίας μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.Οι ερευνητές, που παρασκεύασαν το τσάι σε εργαστηριακές συνθήκες, υποστηρίζουν ακόμη ότι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη στους ανθρώπους.«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν, ότι το μαύρο τσάι μπορεί να αναστείλει τα ένζυμα υδρόλυσης των υδατανθράκων και η δραστηριότητα αυτή εξαρτάται από τις υψηλού μοριακού βάρους φαινολικές ενώσεις» αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Independent».

Η έρευνα, που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου Framingham στις ΗΠΑ, χτίζει επάνω σε προηγούμενες μελέτες ιαπώνων επιστημόνων που είχαν γίνει πριν από δύο δεκαετίες.Το 1995, ερευνητές από το Hokkaido Pharmaceutical University School of Pharmacy είχαν βρει ότι το μαύρο τσάι έχει «αντι-υπεργλυκαιμικά αποτελέσματα», οδηγώντας σε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των ποντικιών, καθώς επίσης και στην πρόληψη και θεραπεία των ποντικιών με διαβήτη.«Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το μαύρο τσάι, όπως και το πράσινο, έχει αντιδιαβητική δράση» είχαν συμπεράνει τότε οι ερευνητές.

Είτε λοιπόν το προτιμάτε παγωμένο, είτε ζεστό, το μαύρο και το πράσινο τσάι προσφέρει μόνο σε ένα ρόφημα πολλαπλά οφέλη. Όχι μόνο θα σας ενυδατώσει αλλά θα σας προσφέρει πολύτιμα στοιχεία που θα σας θωρακίσουν έναντι πολλών νοσημάτων και μάλιστα με μηδενικές θερμίδες αν δεν προσθέσετε ζάχαρη ή γάλα.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη