Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022

Η έγκαιρη ρύθμιση του σακχάρου μετά τη διάγνωση για Διαβήτη μπορεί να αποτρέψει το έμφραγμα

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου εντός του πρώτου έτους από τη διάγνωση μπορεί να μειώσει την εμφάνιση σοβαρών καρδιαγγειακών συμβάντων.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2, ενδεχομένως πρέπει να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο έγκαιρα μετά τη διάγνωση, σε σχέση με αυτό που ήταν ενδεδειγμένο προηγουμένως, για να προλάβουν σημαντικά καρδιαγγειακά συμβάντα, όπως έμφραγμα, αναφέρει νέα έρευνα του University of Surrey.

Η νέα έρευνα χρησιμοποίησε βάση δεδομένων των  Royal College of General Practitioners’ Research και Surveillance Centre για να εξετάσει το γλυκαιμικό έλεγχο που είχαν πετύχει συμμετέχοντες εντός του πρώτου έτους από τη διάγνωση και επακόλουθες διακυμάνσεις σακχάρου με εμφανίσεις καρδιαγγειακής νόσου.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου εντός του πρώτου έτους από τη διάγνωση μειώνει την εμφάνιση σοβαρών καρδιαγγειακών συμβάντων.

Επιπλέον, η ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι όσο περισσότερο ποίκιλλαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα 12 μήνες μετά τη διάγνωση, τόσο πιο πιθανό ήταν να εμφανίσουν οι συμμετέχοντες επικίνδυνα καρδιαγγειακά συμβάντα.

Ο ερευνητής Dr Martin Whyte, δήλωσε ότι η έρευνα παρατήρησης δείχνει ότι ο έγκαιρος έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα-εντός των 12 πρώτων μηνών μετά τη διάγνωση-συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των καρδιαγγειακών συμβάντων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Diabetes, Obesity and Metabolism.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts