Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κινέζικου ιού ΗMPV

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2025 09:17

To πρώτο κρούσμα του κινέζικου ιού ΗMPV στη Ελλάδα είναι γεγονός και εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.Όπως μετέδωσε το OPEN πρόκειται για έναν άνδρα 71 ετών, η κόρη του οποίου ταξίδεψε στην Κίνα για διακοπές και λίγες ημέρες μετά την επιστροφή, ο πατέρας της εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα.

Το περασμένο Σάββατο τεστ PCR στο οποίο υπεβλήθη έδειξε ότι είναι θετικός στον ιό HMPV. Ο ασθενής μεταφέρθηκε σε απομόνωση, καθώς μέχρι τότε βρισκόταν σε θάλαμο με άλλους δύο ασθενείς.

Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι την Τρίτη η κατάσταση της υγείας του 71χρονου επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά στη Β πνευμονολογική κλινική, ενώ ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης του κρούσματος.

Ετικέτες

linkedInBannerH4Y

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη