Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

REZUM: το μέλλον για την υπερπλασία του προστάτη

Βεβελογιάννης Παναγιώτης

Χειρουργός Ουρολόγος
Διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής
https://www.veveloyiannis.gr
https://www.facebook.com/veveloyiannis.gr

Ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ορίζεται η αύξηση του αδένα που παρατηρείται μετά την ηλικία των 40 ετών. Η αύξηση του μεγέθους  του προστάτη συχνά συμπιέζει το τοίχωμα της ουρήθρας, προκαλώντας συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, όπως έντονη επιτακτικότητα για ούρηση, νυκτουρία, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, αίσθημα ατελούς κένωσης, κ.α., τα οποία επιβαρύνουν την ψυχολογία του ασθενούς, επιφέροντας αλλαγές στην κοινωνική του ζωή.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Συναντήσαμε τον Χειρουργό-Ουρολόγο, Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη και Διευθυντή στην Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του Μητέρα, ο οποίος εισάγαγε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το  Rezum προ διετίας  για την αντιμετώπιση του προστάτη, το οποίο έχει προσφέρει οριστική λύση σε πολλούς ασθενείς.

Το Rezum άλλαξε ραγδαία τα δεδομένα στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απασχολεί τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα ετών και αποτελούσε ταμπού μέχρι σήμερα στο να επισκεφθεί ο άσθενής.

Τι είναι το Rezum και ποια τα οφέλη για τον ασθενή;  

Το Rezum είναι η πρωτοποριακή έγχυσις υδρατμών ενδοσκοπικά και ελάχιστα παρεμβατικά μόνον στο πάσχον τμήμα του προστάτη, χωρίς να επηρεάζει τα υπόλοιπα ζωτικά τμήματα του βασικώτερου αναπαραγωγικού οργάνου του ανδρός και χωρίς να βλάπτει για πρώτη φορά στην Ουρολογία την στύση και την εκσπερμάτιση .

Χωρίς τομή και χωρίς γενική αναισθησία, χρησιμοποιώντας τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του ύδατος, απωθεί ήπια και συρρικνώνει τον βλαβερό ιστό που συνθλίβει την ουρήθρα, διαρκώντας 5 λεπτά, υπό την επήρεια μιας απλής μέθης , εντελώς αναίμακτα και ανώδυνα απελευθερώνοντας την ούρηση και επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει στην καθημερινότητά του εντός μιας ώρας .

Η ενέργεια του Rezum είναι απόλυτα ασφαλής καθώς είναι φιλική πρός τον ανθρώπινο ιστό , με απόλυτα ελεγχόμενο βάθος διείσδυσης και προβλέψιμο αποτέλεσμα, χωρίς να επηρεάζει τους παρακειμένους ιστούς , την εγκράτεια των ούρων και τον ανδρισμό των ασθενών , όπως οι παλαιότερες εργώδεις και αιματηρές μέθοδοι που απαιτούσαν νοσηλεία.

Ποια η προσφορά του Rezum στην αντιμετώπιση του προστάτη;

Η υπερπλασία του προστάτη βλάπτοντας την ποιότητα της κοινωνικής και ερωτικής ζωής των ανδρών καθώς και η αναπόφευκτη βλάβη της κύστεως και των νεφρών τους , απο την αποφυγή εκ μέρους των μιας αποτρεπτικής και βαρειάς επεμβάσεως μέχρις πρότινος , τους οδηγούσε σε κατάθλιψη και κοινωνική απομόνωση.

Η ομάδα της  Κλινικής με την εισαγωγή του Rezum αλλά και της μεθόδου  HoLEP  για τους μεγαλυτέρους σε μέγεθος προστάτες , έθεσε τον νέο χρυσό κανόνα στην αντιμετώπιση του προστάτη , μετά από λαμπρή πορεία ετών και διασφάλισης των αποτελεσμάτων  των μεθόδων αυτών σε Ευρώπη και Αμερική , αίροντας το αίσθημα της ντροπής του ασθενούς στο να αναζητήσει λύση .

Είναι οι διεθνείς πλέον και στην χώρα μας κατευθυντήριες γραμμές που σημαίνουν την νέα σελίδα στην Ελληνική Ουρολογία , στην θέση της απερχομένης παλαιάς μεθόδου, με την σφραγίδα , την πιστοποίηση και την γνησιότητα της ομάδας που εμπιστεύεται η μεγαλύτερη σειρά ασθενών , εκπαιδεύει νέους ιατρούς και τα στατιστικά της είναι εφάμιλλα των κέντρων του εξωτερικού , στα πλαίσια της καλής Ιατρικής διεθνώς .

Η Ιατρική βιοτεχνολογία εξελίσσεται ακάθεκτα και εκθετικά με κύριο συντελεστή και βασικό σκοπό της την καλή υγεία , ευημερία και ευτυχία του ανθρώπου και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να υστερήσει απο τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους συνανθρώπους μας στο εξωτερικό.

Βεβελογιάννης Παναγιώτης, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης του Μητέρα.

Ειδικευμένος στην ενδουρολογία στο Νew Jersey University of Medicine Hospital U.S.A.

Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στην ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο ατμού (Rezum) για τον προστάτη και πιστοποιημένος από την Boston Scientific Αμερικής, για την εκτέλεση της μεθόδου στην Αθήνα. Έχει συμβάλλει στην καθιέρωση του Holmium Laser για τη θεραπεία του προστάτη και των λίθων, εφαρμόζοντας τις μεθόδους HOLEP προστάτου και RIRS ενδοσκοπικής Laser λιθοτριψίας ως επεμβάσεις εκλογής στην Αθήνα.

Μέλος της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας.

Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts