Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Οι ασθενείς βραβεύουν για 2η συνεχή χρονιά το οδοντιατρικό κέντρο “STOMA”

Για 2η συνεχή χρονιά το οδοντιατρικό κέντρο «STOMA» βραβεύεται από τους ασθενείς του με το βραβείο Patient Service Award 2019 για την ποιότητα των υπηρεσιών του. Μια διάκριση που δεν έρχεται καθόλου τυχαία, καθώς αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης πορείας αφοσίωσης στην προσφορά υψηλού επιπέδου οδοντιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς του. Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την οδοντίατρο κ. Ιωάννα Καζάκου, που εδώ και 21 χρόνια ηγείται του πρότυπου οδοντιατρικού κέντρου STOMA», σε μια συζήτηση για τους λόγους που έχουν κάνει το «STOMA» τόσο αγαπητό στους κόλπους των ασθενών.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Κα Καζάκου, δεύτερη χρονιά που οι ασθενείς σας επιβραβεύουν για την ποιότητα των υπηρεσιών σας με το βραβείο Patient Service Award 2019. Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην επιτυχία αυτή;

Το Οδοντιατρικό Κέντρο STOMA έχει κάποιες συγκεκριμένες αρχές λειτουργίας, τις οποίες τηρεί ευλαβικά από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αυτές έχουν να κάνουν με το πώς ορίζουμε τον καλό οδοντίατρο, καθώς και με το πώς δομείται η οργάνωση και διαχείριση του οδοντιατρείου μας.

https://www.youtube.com/watch?v=l_MEVNCTWLg&feature=emb_title

Ο ρόλος του οδοντιάτρου βασίζεται στο δίπτυχο: επιστήμονας και άνθρωπος. Ως άρτιος επιστήμονας οφείλει να ενημερώνεται διαρκώς για τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο, καθώς και για τις νέες αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας. Ως άνθρωπος καλείται να έχει αξίες, ήθος, χαρακτήρα και να βρίσκεται πάντα κοντά στον ασθενή με κατανόηση και υποστηρικτική διάθεση.

Στο κομμάτι διαχείρισης και οργάνωσης του ιατρείου πρέπει να τηρούνται τα εξής :

 • Άμεση εξυπηρέτηση του ασθενούς, όχι μεγάλοι χρόνοι αναμονής.
 • Συνέπεια στα προκαθορισμένα ραντεβού.
 • Συμβουλευτικό ραντεβού, διάγνωση και κατάρτιση σχεδίου θεραπείας, με μη αναγκαία παροχή θεραπείας από το θεράποντα γιατρό. Η ενημέρωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι επικοινωνίας γιατρού / ασθενούς, χωρίς να συνεπάγεται καμιά δέσμευση για τον ασθενή να προχωρήσει στη θεραπεία του.
 • Ο οδοντίατρος δεν πρέπει να κάνει επιθετική πώληση των οδοντιατρικών υπηρεσιών του.
 • Ο γιατρός οφείλει να φροντίζει να μην πονάει τον ασθενή και να του συμπεριφέρεται όπως θα ήθελε να του συμπεριφερθούν σε περίπτωση που νοσούσε ο ίδιος!ι ασθενείς καλό είναι να λαμβάνουν τηλεφώνημα υπενθύμισης του ραντεβού τους.
 • Να δίνεται η δέουσα προσοχή στο να μη γίνονται περιττές χρεώσεις, καθώς επίσης απλές υπηρεσίες να μη χρεώνονται, αφού άλλωστε δεν είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες.
 • Ο οδοντίατρος να βρίσκεται στη διάθεση του ασθενούς στη μεταθεραπευτική περίοδο και να υπάρχει ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ θεράποντος γιατρού και ασθενούς.
 • Ο ασθενής οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια για το πώς έχει εξελιχθεί η θεραπεία του.
 • Ο ασθενής δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται αμήχανος ή ντροπιασμένος απέναντι στο γιατρό ή στο προσωπικό.
 • Το προσωπικό του ιατρείου πρέπει να έχει πάντοτε καλή διάθεση και να δείχνει επαγγελματισμό.
 • Ο γιατρός να είναι πάντα υπομονετικός, ακόμη και στους πιο δύσκολους και απαιτητικούς ασθενείς.
 • Ο ασθενής δεν πρέπει να αισθάνεται πως τον αντιμετωπίζουν με βιασύνη.
 • Να μην υπάρχουν απορίες σχετικά με τα σχέδια θεραπείας ή να μένουν αναπάντητα ερωτήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε παρανοήσεις.
 • Τόσο ο οδοντίατρος όσο και όλο το προσωπικό να δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια και όλες οι παροχές των υπηρεσιών να διακρίνονται από ποιότητα και συνέπεια.

Φανταστείτε πως αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του Οδοντιατρικού Κέντρου STOMA. Τα πλέον βασικά στοιχεία μας.

Στο κομμάτι της αισθητικής οδοντιατρικής, όπου υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις ως προς το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, τι πιστεύετε ότι διαφοροποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρει το «STOMA»;

 Είναι αλήθεια πως τα περιστατικά της Αισθητικής Οδοντιατρικής έχουν ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω των υψηλών απαιτήσεων των ασθενών. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η προσπάθεια επίτευξης ενός επιστημονικά και αισθητικά άρτιου αποτελέσματος και συνάμα σωστής ενημέρωσης του ασθενούς για το τί ακριβώς έχει να περιμένει μετά το τέλος της θεραπείας του. Ο οδοντίατρος θα πρέπει να ενημερώνει επαρκώς τον ασθενή του και να τον… εκπαιδεύει εάν χρειάζεται, έτσι ώστε να συμπίπτουν οι προσδοκίες ασθενούς και γιατρού. Εάν δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση των δύο, τότε ο γιατρός ενδέχεται να παραδώσει μια άριστη και αισθητικά σωστή εργασία, αλλά ο ασθενής να μην είναι διόλου ευχαριστημένος. Φυσικά, ο γιατρός χρειάζεται να έχει γνώση και εμπειρία.

Το γεγονός ότι έχετε επενδύσει στην ψηφιακή τεχνολογία, πιστεύετε ότι επηρεάζει την συνολική ικανοποίηση τω ασθενών σας;

Είναι γεγονός ότι έχουμε «αγκαλιάσει» την ψηφιακή τεχνολογία και θέλουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό. Όμως αποτελεί κυρίως δικό μας βοηθητικό εργαλείο. Ο ασθενής θέλει καλή παροχή υπηρεσιών, άριστο αποτέλεσμα και φροντίδα. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη πως τον επηρεάζει ιδιαίτερα εάν αυτό θα γίνει αναλογικά ή ψηφιακά. Αυτό που εισπράττει όμως, στο τέλος της μέρας είναι ότι ο γιατρός του ενημερώνεται, εξελίσσεται και δε μένει πίσω από τις επιστημονικές και τεχνολογικές καινοτομίες. Περισσότερο είναι η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στον ασθενή παρά η διαφορά στους χρόνους θεραπείας ή στο αποτέλεσμα – δεδομένου ότι εμείς είχαμε ανέκαθεν εξαιρετικά καλούς χρόνους και προσπαθούσαμε πάντα για ένα καλό αποτέλεσμα.

Η προσωπικότητα του οδοντιάτρου τι ρόλο παίζει στην οικοδόμηση σχέσεων με τους ασθενείς που αντέχουν στον χρόνο;

Η προσωπικότητα του οδοντιάτρου είναι χαρακτηριστικό κομβικής σημασίας για την επικοινωνία με τον ασθενή. Η προσωπικότητά του επηρεάζει ιδιαίτερα τις σχέσεις εμπιστοσύνης. Επικοινωνιακοί γιατροί, με αμεσότητα και ειλικρίνεια έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Ειδικά ο οδοντίατρος, όντας γιατρός με υψηλή επαναληψιμότητα, χρειάζεται την επικοινωνία με τον ασθενή και την εμπιστοσύνη του. Επιπλέον, ο οδοντίατρος πρέπει να εμπνέει σιγουριά, ασφάλεια και να αποπνέει μια ηρεμία στους ασθενείς, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν προσέρχονται στο ιατρείο με χαρά και άνεση, αλλά με φόβο και αγωνία.

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 21 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας, τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Ο κύριος στόχος μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω ακούραστα να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ στους ασθενείς μου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, π.χ. διαρκή επιμόρφωση, επένδυση σε τεχνολογία και γνώση, συνεχή ανανέωση. Πάντα υπάρχει δρόμος εξέλιξης, αρκεί να θέλεις να τον ακολουθήσεις.  

 

Το Ιατρείο της Οδοντιάτρου Ιωάννας Καζάκου βρίσκεται στη Γλυφάδα, προς το τέλος του εμπορικού κέντρου της περιοχής επί της οδού Δημ.Αγγ. Μεταξά 46Β, ακριβώς απέναντι από το κλειστό κολυμβητήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stoma.com.gr ή καλέστε 210 8981351 να σας συμβουλεύσουμε για κάποιο πρόβλημα σχετικά με την υγεία του στόματος σας.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts