Μπικίνι: Έτσι γίνεται το τέλειο ξύρισμα με ξυράφι!

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 09:52

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε μια οριστική θεραπεία αποτρίχωσης με laser θα πρέπει να μάθετε να το κάνετε σωστά και χωρίς να κινδυνεύετε να δημιουργήσετε κοψίματα και ουλές στην ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι.

Ξύρισμα της ηβικής περιοχής

Καταρχήν είναι απαραίτητος ο σωστός καθαρισμός της περιοχής ώστε μετά το ξύρισμα να μην χρησιμοποιηθούν προϊόντα που θα ερεθίσουν το δέρμα. Μπορείτε να ψαλιδίσετε το τρίχωμα πριν πλυθείτε. Κάντε την αποτρίχωση σε καλά φωτισμένο χώρο.

Κάντε απολέπιση

Είναι καλύτερα να κάνετε απολέπιση και πριν και μετά το ξύρισμα και γιατί αυτό θα ευθυγραμμίσει όλες τις τρίχες σας. Έτσι το ξυράφι σας θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό όταν ξυρίζεστε. Επιπλέον, η απολέπιση απομακρύνει το νεκρό δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τον «εγκλεισμό» τριχών στο δέρμα. Αν σας συνέβη ποτέ, ξέρετε ότι μπορεί να είναι κάτι οδυνηρό ενώ μπορεί να σας οδηγήσει ακόμη και στο χειρουργό για διάνοιξη.

Πάντα υγρό το ξυράφι που θα χρησιμοποιήσετε
Προσέξτε τα ξυράφια που χρησιμοποιείτε να μην στομώνουν καθώς ένα στομωμένο ξυράφι πρέπει να περαστεί πολλές φορές πάνω στο δέρμα για να κάνει τη δουλειά του, ερεθίζοντάς το τελικά. Πριν ξυριστείτε, ξεπλύντε το ξυράφι κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσετε. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέμα ξυρίσματος. Μια καλή κρέμα ξυρίσματος μαλακώνει και λιπαίνει τη περιοχή που θα ξυρίσετε.

Συμβουλές για τη διαδικασία
Επίσης, όταν ξυρίζεστε, κάντε μεγάλες, αργές κινήσεις. Πρέπει επίσης να ξυρίζεστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες σας.Βάλτε το χέρι σας πάνω κοιλιά σας πάνω από το ηβικό οστό. Τραβήξτε το δέρμα προς τα πάνω. Έτσι οι τρίχες ετοιμάζονται και ανασηκώνονται.

Μην πιέζετε το ξυράφι. Αφήστε τις λάμες να κάνουν όλη τη δουλειά. Σηκώνετε το ξυράφι μετά από κάθε πέρασμα. Αυτό βοηθάει στην αποφυγή δερματικών ερεθισμών.Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από την πλευρά που είναι αντίθετη από το κυρίαρχο χέρι σας. Σκύψτε μπροστά και σηκώστε το πόδι της πλευράς που θέλετε να ξυρίσετε.

Στηρίξτε το υψωμένο σας πόδι στον τοίχο του ντους ή κάπου αλλού, αν χρειάζεται. Αν ξυρίζεστε έτσι, αποφεύγετε τον κίνδυνο εγκλωβισμού των τριχών. Ξεπλύντε την περιοχή και απλώστε την κρέμα ξυρίσματος.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη