Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΥ: Προβληματισμός για τις παθήσεις που αφορούν δισεκατομμύρια ανθρώπους- Έλλειψη πρόσβασης

Τα οδοντιατρικά και στοματικά προβλήματα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγεία;  Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος ανέδειξε την έλλειψη πρόσβασης στην πρόληψη και θεραπεία.Σύμφωνα με νέα που δόθηκε στη δημοσιότητα διαπιστώνεται ότι το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από οδοντοστοματικές παθήσεις.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

«Η οδοντοστοματική υγεία έχει επί μακρόν παραμεληθεί στην παγκόσμια υγεία» υπογράμμισε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρά το γεγονός ότι μικρού κόστους προληπτικά μέτρα θα επέτρεπαν την αποφυγή πολλών παθήσεων.

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση στην πρόληψη και την θεραπεία των οδοντοστοματικών ασθενειών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταρτίσει πλήρη πίνακα της κατάστασης σε 194 χώρες και αποκαλύπτει αύξηση κατά 1 δισεκατομμύριο περιστατικών κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

«Πρόκειται για μία σαφή ένδειξη ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση στην πρόληψη και την θεραπεία των οδοντοστοματικών ασθενειών», αναφέρεται στην έκθεση του ΠΟΥ που αναδεικνύει ως συνηθέστερα τα περιστατικά των χαλασμένων δοντιών, των ασθενειών του ούλων και των καρκίνων του στόματος.

Η φθορά των δοντιών είναι το συχνότερο περιστατικό. Αφορά 2,5 δισεκατομμύρια άτομα στον κόσμο, ενώ ένα δισεκατομμύριο πάσχει από ασθένειες των ούλων που είναι και η βασική αιτία για την απώλεια των δοντιών.

Ταυτόχρονα, 380.000 νέα περιστατικά καρκίνου του στόματος διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο.

Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, η χρήση καπνού και η κατανάλωση αλκοόλ.

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts