Συνήθως η φύση έχει την απάντηση για τα περισσότερα προβλήματα υγείας αφού τα ευεργετικά βότανα, που υπάρχουν σχεδόν παντού στην ελληνική γη, λειτουργούν είτε ως ασπίδα του ανοσοποιητικού συστήματος είτε ως θεραπεία κατά την εκδήλωση τους .

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Σας παρουσιάζουμε τα βότανα που θα σας βοηθήσουν στο πονόλαιμο και την απόχρεμψη όταν είστε κρυωμένοι.

Εχινάκεια

Η εχινάκεια αυξάνει τα επίπεδα ενός χημικού τμήματος που είναι υπεύθυνο για την αύξηση των μηχανισμών άμυνας ενάντια στους ιστούς και τα βακτήρια. Τα εκχυλίσματα από ρίζα εχινάκειας έχουν επίσης αντιιώδη δράση κατά της γρίπης, του έρπη και άλλων ιών. Σε μια μελέτη 180 ατόμων με γρίπη, τα 900 mg εκχυλίσματος εχινάκειας μείωσαν σημαντικά τα συμπτώματα. Καταπολεμάει τις λοιμώξεις ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Γι’ αυτό είναι αποτελεσματική σε ασθενείς.

Θυμάρι

Το θερμαντικό θυμάρι έχει αποχρεμπτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες (Ιδανικό για βαθιά εγκατεστημένες λοιμώξεις των πνευμόνων που χαρακτηρίζονται από παχύρρευστο κιτρινωπό φλέγμα). Καταπραΰνει την βρογχίτιδα και τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Είναι ενεργητικό στο νευρικό βήχα και στο άσθμα.

Άγριο έλατο

Το Άγριο έλατο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, ιγμορίτιδας, καταρροής, βραχνάδας, ερεθισμού του λαιμού και βήχα. Περιέχει ρητίνη, αιθέριο έλαιο, τερπένια, τανίνη τα οποία δρουν ευεργετικά, καταπραΰνοντας με φυσικό τρόπο το ερεθισμένο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Κισσός

Ο κισσός χρησιμοποιείται με επιτυχία στη θεραπεία καταρροϊκών καταστάσεων στην περιοχή των παραρρινικών κόλπων ή στο θώρακα.
Βοηθά στη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας διευκολύνοντας τη ρευστοποίηση των εκκρίσεων.

Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται για τις φλεγμονές του αναπνευστικού, το βήχα, τον πονόλαιμο, το άσθμα. Ακόμη διεγείρει το στομάχι, είναι ορεκτικό και χωνευτικό.
Ο ευκάλυπτος σε εξωτερική χρήση είναι απολυμαντικό, αποσμητικό, εντομοκτόνο, επουλωτικό των πληγών και των ελκών, των ελαφρών εγκαυμάτων και της πυόρροιας. Οι αντιβιοτικές του ιδιότητες το κάνουν χρήσιμο για όλες τις μολύνσεις του αναπνευστικού, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.
Είναι ακόμη ανθελμινθικό, εξουδετερώνει τα παράσιτα των εντέρων.

Πελαργόνιο

Το Πελαργόνιο εμποδίζει τα βακτήρια και τους ιούς να προσκολληθούν πάνω στα κύτταρα του βλεννογόνου των πνευμόνων και να αναπτυχθούν. Επιπλέον, το φυτό αυτό διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και διευκολύνει την κινητοποίηση του οργανισμού ενάντια στους παθογενείς παράγοντες.

Πρόπολη

Η πρόπολη είναι ρητινώδης κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους.
Η δράση της πρόπολης κατά των ιών, είναι επίσης πολύ σημαντική και τα φλαβονοειδή που περιέχει, είναι κατά πάσα πιθανότητα υπεύθυνα για αυτή. Η δράση τους κατά των ιών του τύπου έρπη, και των αδενο-ιών έχει πλήρως επεξηγηθεί.
Άλλα συστατικά, όπως οι εστέρες και το καφεϊκό οξύ εμπλέκονται στη δράση της πρόπολης. Τέλος, η πρόπολη λόγω της αντιικής της δράσης δρα προληπτικά στη γρίπη, ηπατίτιδα Β και έρπητα ζωστήρα.

Διαβάστε επίσης στο health4 you. gr:

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts