Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013

Καφές και τσάι , τα δύο δημοφιλέστερα ροφήματα ανά τον κόσμο!

Δεν μας κρατούν μόνο ξύπνιους μετά από τα εξαντλητικά ωράρια, ούτε μας ζεσταίνουν τις κρύες νύκτες του χειμώνα. Ο καφές και το τσάι , τα δύο δημοφιλέστερα ροφήματα ανά τον κόσμο, αποδεικνύονται οι καλύτεροι σύμμαχοι υγείας .

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο κορυφαίο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό BMJ αναλύει και επιβεβαιώνει τα πολλαπλά οφέλη που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα δύο ροφήματα, είτε εάν τα πίνετε κρύα είτε ζεστά.

Μετά τα ευρήματα ελληνικής μελέτης που συνδέουν την κατανάλωση ελληνικού βραστού καφέ με τη μακροζωία, η έρευνα που έκαναν οι Ιάπωνες επιστήμονες συσχετίζει τα δημοφιλή ροφήματα με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού. Η έρευνα, η μεγαλύτερη έως τώρα για το θέμα, έγινε σε περισσότερους από 83.200 ανθρώπους ηλικίας 45 έως 74 ετών, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολούθησαν επί 13 χρόνια.

Τι ισχυρίζονται Ιάπωνες και Αυστραλοί ερευνητές

Όσο περισσότερο καφέ και πράσινο τσάι έπιναν οι συμμετέχοντες, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος εγκεφαλικού. Όσοι έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, είχαν περίπου 20% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό σε σχέση με όσους σπάνια έπιναν καφέ.

Όσοι έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ όσοι έπιναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο.

Τα πλεονεκτήματα του καφέ δεν τελειώνουν όμως εκεί. Μια άλλη έρευνα από Αυστραλούς ερευνητές, έρχεται να επιβεβαιώσει τη βοήθεια του καφέ στο να μας κρατά ξύπνιους.
Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι ο καφές παρέχει σημαντική προστασία στους οδηγούς φορτηγών, κρατώντας τους ξύπνιους στα μακρινά ταξίδια. Ο καφές βρέθηκε να μειώνει κατά 63% τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος για όσους οδηγούν επαγγελματικά οχήματα άνω των 12 τόνων.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts