Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το αχλάδι στον οργανισμό είναι πολλά. Μπορείτε να το φάτε με γιαούρτι, στη σαλάτα και ως σνακ αλλά και να απολαύσετε το χυμό του. Τα Smoothies, σε αντίθεση με το χυμό, παρέχουν όλο το φρούτο και τις ίνες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενσωματώσετε τα αχλάδια ως νόστιμο smoothie.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Πηγή Αντιοξειδωτικών: Ένα μέτριο αχλάδι παρέχει περίπου 10% DV της βιταμίνης C. 

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβη που συνδέεται με τη γήρανση και χρόνιες νόσους. Επίσης, θεωρούνται αντιφλεγμονώδη, που μπορούν επίσης να παρέχουν προστασία από χρόνιες νόσους.

Η βιταμίνη C δρα όπως ένα αντιοξειδωτικό, αλλά επίσης χρειάζεται για την παράγωγή κολλαγόνου, τη δημιουργία άλλων αντιοξειδωτικών στο σώμα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση πρωτεΐνης και την επούλωση πληγών. Φρούτα και λαχανικά είναι από τις καλύτερες πηγές.

Επομένως, αν δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά καθημερινά, η πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να μην είναι επαρκής.

Επομένως, τα αχλάδια ή ο χυμός τους μπορεί να είναι τρόπος αύξησης της πρόσληψης της βιταμίνης.

Πιθανή προστασία από τα έλκη

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύουν ή αυξάνουν την ίαση από το έλκος. Έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές έρευνες αλλά χρειάζεται πάντα να το συζητήσετε με τον ιατρό σας αν υποφέρετε από έλκη.

Πλούσια πηγή καλίου: Ένα αχλάδι παρέχει 206 mg καλίου (5% DV). 

Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 4.700 mg καθημερινά κάλιο, αλλά οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν αρκετό στη διατροφή τους. Μια αιτία μπορεί να είναι ότι οι περισσότεροι δεν καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι καλή πηγή. Το κάλιο χρειάζεται για την ισορροπία των υγρών, τη σύσπαση των μυών, την υγεία των οστών και τη ρύθμιση της πίεσης.

Η κατανάλωση ενός αχλαδιού την ημέρα δεν καλύπτει τα επίπεδα καλίου. Για αυτό, είναι σημαντικό να τρώτε ποικιλία και μεγάλη ποσότητα φρούτων και λαχανικών καθημερινά.

Αν κάνετε εσείς το χυμό σας προσθέστε ποικιλία φρούτων και λαχανικών για να έχετε καλή πηγή καλίου.

Διαφορά μεταξύ ολόκληρων φρούτων και χυμού

Η κατανάλωση φρουτοχυμού έχει διαφορετική επίδραση στο σώμα σε σχέση με το ολόκληρο φρούτο.

‘Ερευνα του 2013 ανέλυσε στοιχεία για τον εντοπισμό της επίδρασης που έχει το φρούτο ή ο χυμός στον διαβήτη τύπου 2.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων, όπως τα μήλα και τα αχλάδια, συνδεόταν σημαντικά με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη 2. Το σημαντικό όμως είναι να μη γίνεται υπερκατανάλωση γιατί μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Ενώ ο χυμός αχλαδιού μπορεί να δώσει πολλές σημαντικές ουσίες στη διατροφή, η κατανάλωση φρούτων μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερο όφελος, επειδή κάποιος λαμβάνει ίνες.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts