Ξεχνάτε διαρκώς ακόμη και τα σημαντικά που πρέπει να κάνετε κατά την διάρκεια της ημέρας ; Πως μπορείτε να αποκαταστήσετε τις όποιες συνέπειες;

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Μια σειρά από συνήθειες ή και φάρμακα είναι ικανά να σας κάνουν να χάσετε τη μνήμη σας . Η πρώτη κίνηση είναι να ελέγξετε τον θυρεοειδή σας καθώς οι δυσλειτουργίες του ενοχοποιούνται για την απώλεια μνήμης. Ρωτήστε το γιατρό σας για μια απλή εξέταση θυρεοειδούς για να καθορίσει αν είναι ο ένοχος για την κακή μνήμη σας.

Η εμμηνόπαυση

Οι εξάψεις και η αϋπνία που προκαλεί η περίοδος της εμμηνόπαυσης, κάνουν τη γυναίκα να μη θυμάται μερικές φορές ονόματα και ιστορίες . Αυτές οι εξάψεις όμως δεν βλάπτουν τον εγκέφαλο με οποιονδήποτε τρόπο και μόλις όλα αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν, η μνήμη βελτιώνει στη στιγμή.

Όταν κοιμάστε λίγο

Η στέρηση ύπνου και οι διαταραχές του ύπνου, κάνουν το άτομο όχι μόνο να υποφέρει από διαταραχές της μνήμης, αλλά και ημερήσια κόπωση, μειωμένη προσοχή, και μειωμένο χρόνο αντίδρασης . Προσπαθήστε να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ και αν δεν το καταφέρνετε κοιμηθείτε λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να ηρεμήσετε θα πρέπει να γνωρίζετε πως μια κακή- άυπνη βραδιά δεν πρόκειται να σας βλάψει μακροπρόθεσμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσετε είναι να εκτεθείτε στον ήλιο. Μια μεγάλη δόση της ηλιοφάνειας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε, αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια να θυμάστε πως το φυσικό φως αποδεικνύεται προτιμότερο από το τεχνητό φως όσο έντονο και αν είναι .

Πείτε όχι στα γλυκά

Η κούραση οδηγεί στην κατανάλωση γλυκών αλλά αυτό δεν βοηθά καθόλου καθώς θα αυξηθεί κατακόρυφα η γλυκόζη στο αίμα σας θα νιώσετε γεμάτοι με ενέργεια αλλά αυτό θα κρατήσει για πολύ λίγο.

Καφές γουλιά- γουλιά

Δεν χρειάζεται να πίνετε τον καφέ σας βιαστικά το πρωί. Να τον πίνετε γουλιά- γουλιά και κόψτε τον στις 15:00, γιατί μπορεί να έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε το βράδυ.

Πηγαίνετε για ύπνο σε τακτική ώρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν διατηρήσουμε ένα τακτικό ωράριο ύπνου θα ξεκουραστούμε καλύτερα και το πρωί θα νιώθουμε πιο ανανεωμένοι. Οι οργανισμό μας έχει ανάγκη ένα φυσικό ρυθμό του ύπνου και αν δεν το κάνουμε πρέπει να προβούμε σε αποκατάσταση του ύπνου.

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας

Η στέρηση ύπνου μπορεί να σας αφυδατώσει ήπια, ακόμα και αν δεν είστε από αυτούς που πάσχουν από πονοκέφαλο. Η αφυδάτωση προκαλεί κούραση, έτσι πίνοντας νερό θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να διώξει την υπνηλία. Πίνετε αρκετό και ας μην είστε διψασμένοι. Ένα άλλο τέχνασμα είναι να ρίξτε παγάκια στο ρόφημά σας αφού το κρύο μας ξυπνάει .

Διαβάστε επίσης στο health4you

Ατσαλώστε τη μνήμη σας. Διαβάστε πώς γίνεται

Το δενδρολίβανο μας βοηθάει να έχουμε καλή μνήμη

Οι άνδρες έχουν μνήμη χρυσόψαρου!

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts