Η διουρηθρική εκτομή του προστάτη, η παλιά και γνωστή σε όλους μας Turis, που αποτελούσε τον ‘’χρυσό κανόνα’’ μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας , και μας συνόδευσε επάξια για πάνω από μισόν αιώνα μετά την εισαγωγή της από την Αμερική από πατέρες της Ελληνικής Ουρολογίας , φθάνει σιγά σιγά στα όρια των δυνατοτήτων της και παίρνει την θέση της στην Ιστορία της Επιστήμης.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Στην αυγή τών νέων εξελίξεων της τεχνολογίας , νέες μέθοδοι ελάχιστα επεμβατικές , εύκολες και προσιτές στον ασθενή , μετά απο λαμπρή πορεία στο εξωτερικό έρχονται να ενσωματωθούν στην φαρέτρα των σύγχρονων τεχνικών που πρέπει να διαθέτει ένα κέντρο αντιμετώπισης προστάτη στήν Ελλάδα του σήμερα . Μία είδηση που έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας , καθότι τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα βιώνουν σε διαφορετικό βαθμό τις επιπτώσεις της διόγκωσης του προστάτη τους , με λειτουργικά συμπτώματα που μειώνουν την αυτοπεποίθησή τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη και διαταραχή του ύπνου τους , της κοινωνικής τους ζωής και της σεξουαλικής τους λειτουργίας.

Η ομάδα των ιατρών Χειρουργών Ουρολόγων κυρίων Βεβελογιάννη Παναγιώτη και Μπαφαλούκα ΝικολάουΕπιστημονικών Υπευθύνων της Κλινικής Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη, έχει εισαγάγει τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για τον προστάτη , που αλλάζουν τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι άνδρες και αντιμετωπίζουν την φυσιολογική τους αυτή φθορά , ως κάτι που δεν πρέπει να τούς προκαλεί ντροπή . Οι τεχνικές είναι η REZUM και η HoLEP, αναίμακτες και ανώδυνες , που απελευθερώνουν τον ασθενή αυθημερόν διατηρώντας για πρώτη φορά τις ‘’ζωτικές’’ ανδρικές του λειτουργίες , γεγονός που η αδυναμία των παλαιών μεθόδων ως προς αυτό λειτουργούσε αποτρεπτικά μέχρι σήμερα στο να ζητήσουν βοήθεια από τον ειδικό .

H μέθοδος προστάτη Rezum χωρίς χειρουργείο

REZUM: Η μέθοδος απευθύνεται σε άνδρες με μέγεθος αδένα έως 80cc που αφενός δεν θέλουν να απωλέσουν την στύση και την επσπερμάτισή τους και δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν επίσης με νοσηλείες , νάρκωση και απομάκρυνση από τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους συνήθειες επι μακρόν . Γίνεται υπό την επήρεια απλής μέθης , διαρκεί δέκα λεπτά και ο ασθενής σε μία ώρα επιστρέφει στις δραστηριότητές του όπως μας εξηγεί ο Δρ. Βεβελογιάννης Παναγιώτης. 

Χρησιμοποιεί την φιλική θερμική ενέργεια του υδρατμού με την μέθοδο της συναγωγής , θεμελιωδώς διαφορετικά δηλαδή απο ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα , επιφέροντας σε διάρκεια δύο τριών εβδομάδων συρρίκνωση μόνον του πάσχοντος τμήματος του προστάτη , δηλαδή της διάμεσης ζώνης και του μέσου λοβού .

Η ομάδα των ιατρών Βεβελογιάννη Παναγιώτη και Μπαφαλούκα Νικολάου, καθώς υπήρξε η πρώτη στην Αθήνα για την πιστοποίηση και την εφαρμογή της μεθόδου , διαθέτει την μεγαλύτερη σειρά ασθενών και εμπειρία με εξαιρετικά αποτελέσματα , εφάμιλλα των συναδέλφων τού εξωτερικού.

HoLEP : O νέος χρυσός κανόνας μετά απο πενήντα σχεδόν χρόνια στην Ουρολογία

Η HoLEP εχει εισαχθεί στο Τμήμα των ιατρών ως επέμβασις εκλογής για την θεραπεία αδένων ανεξαρτήτως μεγέθους έως και 200cc , καθώς η ομάδα διαθέτει απο τα πρώτα Low Power Holmium Lasers στην Αθήνα , έχοντας αντιμετωπίσει δεκάδες ασθενείς με επιτυχία. 

Όπως μας ενημερώνει ο Χειρουργός Ουρολόγος Δρ. Βεβελογιάννης Παναγιώτης η χαμηλή ενέργεια και συχνότης του Laser προσαρμόζεται στην ανατομία του κάθε ανδρός ξεχωριστά και επιτυγχάνει πλήρη εκπυρήνιση του αδένος και εντελώς αναίμακτα , απωθώντας ευγενικά τον ιστό όπως ακριβώς αφαιρείται το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού απο την κάψα του, γεγονός αδύνατον για τις παλαιές τεχνικές και καθιστώντας μηδενική την πιθανότητα επιπλοκών και επανεπεμβάσεων.

Τα πλεονεκτήματα της HoLEP 

Διατηρείται ο ιστός για βιοψία και διάγνωση επειδή ακριβώς δεν απανθρακώνεται , δεν χρειάζεται διακοπή της αντιπηκτικής αγωγής σε άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα , διατηρείται η στύσις και δίδεται ειδική μνεία στην διατήρηση των εκσπερματιστικών πόρων , ο δε ασθενής απελευθερώνεται εντός πενταώρου χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα καύσους και συχνουρίας όπως στο παρελθόν .

HoLEP ειναι μια υψηλά εξειδικευμένη και ασφαλής τεχνική που απαιτεί ειδική και παρατεταμένη εκμάθηση και λόγω των τεχνολογικών της απαιτήσεων από την στιγμή που διενεργείται σε κέντρα που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία και βιοϊατρικό εξοπλισμό αιχμής , αποτελεί πραγματικά μια ευεργεσία για τον ασθενή . 

Οι άνδρες στην χώρα μας πλέον θα πρέπει να ενημερώνονται , να διεκδικούν και να επιλέγουν πάντοτε με την υποστήριξη των ιατρών τους , την πλέον εξατομικευμένη και προσφιλή θεραπεία για τον καθένα εξ’αυτών .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής στα τηλέφωνα : 6989933802 & 2106962600.

Διεύθυνση Βιοκλινικής Αθηνών: Μ. Γερουλάνου 15, Αθήνα.

Email Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts