Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022

Το βότανο που αποβάλει τις τοξίνες και βοηθά την καλή λειτουργία του συκωτιού

Γνωρίζουμε πως το συκώτι είναι το εργοστάσιο του οργανισμού μας που δουλεύει νυχθημερόν για να διαχειριστεί τις χημικές ουσίες που εισέρχονται στο σώμα μας. Όταν ο οργανισμός καλείται να διαχειριστεί καθημερινά τόσες πολλές χημικές ουσίες, ρύπους και τοξίνες, το συκώτι μπορεί να κουραστεί. 

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Ευτυχώς, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία, την υποστήριξη, ακόμη και την αναζωογόνηση του ήπατος, ώστε να φιλτράρει και να απομακρύνει με μεγαλύτερη ευκολία τις ανεπιθύμητες τοξίνες.

Με ποιους τρόπους το γαϊδουράγκαθο υποστηρίζει την καλή ηπατική λειτουργία;

Χάρη σε ένα βιοενεργό φυτοθρεπτικό συστατικό που ονομάζεται σιλυμαρίνη, το γαϊδουράγκαθο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, πολλά από τα οποία υποστηρίζουν άμεσα τη λειτουργία του ήπατος.

Το γαϊδουράγκαθο βοηθά στην υποστήριξη των φυσικών οδών αποτοξίνωσης του σώματος ενισχύοντας την αποτοξίνωση του ήπατος της φάσης Ι.

Συγκεκριμένα, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται ως φυσικό υποπροϊόν όταν το συκώτι διασπά ανεπιθύμητες ενώσεις.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Antioxidants το 2015, η ισχυρή φυτοχημική σιλυμαρίνη του γαϊδουράγκαθου ενισχύει επίσης τη σύνθεση γλουταθειόνης. Γνωστή ως το «κύριο αντιοξειδωτικό» στο σώμα μας, η γλουταθειόνη είναι ένα ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικό που έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αποτοξίνωσης.

Δρα και ως παράγοντας αποκλεισμού τοξινών

Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Phytology, η σιλυμαρίνη αποτρέπει την πρόσδεση των τοξινών στους υποδοχείς της ηπατικής κυτταρικής μεμβράνης. Εκτός από τις δράσεις που αναστέλλουν τις τοξίνες, το γαϊδουράγκαθο βοηθά επίσης στη ρύθμιση των ηπατικών ενζύμων για την υποστήριξη των οδών αποτοξίνωσης.

Βοηθά στην προστασία & την αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων

Το γαϊδουράγκαθο δεν προστατεύει απλά τα ηπατικά κύτταρα (π.χ. βοηθώντας τον αποκλεισμό των τοξινών και υποστηρίζοντας τη συνολική αποτοξίνωση), αλλά βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων που έχουν επηρεαστεί από τη συνεχή έκθεση σε τοξίνες.

Ένα συμπλήρωμα αποτοξίνωσης του ήπατος υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει γαϊδουράγκαθο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αντιοξειδωτική δραστηριότητα, να ενισχύσετε τη λειτουργία του ήπατος και να υποστηρίξετε τη συνολική αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts