Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Stealthing: Νέα σεξουαλική μόδα που είναι άκρως επικίνδυνη

Το ζήτημα του ασφαλούς σεξ και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της επαφής είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα που πρέπει να γίνεται αντιληπτό μέσω συνεχούς ενημέρωσης, ιδίως στους νέους.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Μια νέα τάση παρατηρείται έντονα τον τελευταίο καιρό που κάνει τη σεξουαλική πράξη από επικίνδυνη έως παραβατική με μία έννοια. Ακούει στον όρο «stealthing» και ουσιαστικά πρόκειται για την πρακτική της αφαίρεσης του προφυλακτικού από μέρους του άνδρα κατά τη συνουσία, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση της γυναίκας.

Σύμφωνα με την Alexandra Brodsky, δικηγόρο στο Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Γυναικών στην Αγγλία, αυτή είναι μια καινούργια πρακτική για την οποία πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν, αλλά πολλοί «δράστες» το διατυμπανίζουν στο διαδίκτυο και στα social media.

Ωστόσο, η έρευνα της Brodsky αποκαλύπτει ότι λόγω των «γκρίζων περιοχών» στις περιπτώσεις του stealthing στο σεξ, πολλά θύματα διστάζουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, πόσο μάλλον να διεκδικήσουν τα νομικά τους δικαιώματα, μιας και κάτι τέτοιο σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται παράνομο.

Παρά αυτόν το δισταγμό, τα θύματα αναγνωρίζουν σαφώς ότι αυτή η ύπουλη πρακτική ορισμένων ανδρών είναι λάθος. Η έρευνα της Brodsky έδειξε ότι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του stealthing λένε ότι πρόκειται για “μια καταφανή παραβίαση” και ότι τις έθεσε σε “μεγάλο κίνδυνο υγείας”, καθώς, εκτός από το ψυχολογικό τραύμα της σεξουαλικής επίθεσης, έμειναν έκθετες σε ασθένειες, λοιμώξεις και πιθανή εγκυμοσύνη.

 

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts