Γιατί ο βήχας μου επιδεινώνεται τη νύχτα; Κύριο

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 11:35

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της γρίπης και των ιώσεων είναι ο βήχας, ο οποίος άπαξ και εμφανιστεί, δεν υποχωρεί εύκολα.Ειδικά στις περιπτώσεις του κουραστικού και ενοχλητικού βήχα θα έχετε παρατηρήσει ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη στον ύπνο, προκαλώντας αυπνία και κούραση το επόμενο πρωί.

Έχετε αναρωτηθεί όμως γιατί η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται τη νύχτα;

Ελέγξτε τη στάση του σώματος

Όταν ξαπλώνουμε, οι βλέννες αυτομάτως αρχίζουν να συσσωρεύονται, κάνοντας τα συμπτώματα χειρότερα. Ο καλύτερος τρόπος για να κοιμόμαστε όταν είμαστε κρυωμένοι είναι με ένα έξτρα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι μας, ώστε να μην μαζεύονται οι βλέννες στο πίσω μέρος του λαιμού.

Δώστε προσοχή στην ξηρή ατμόσφαιρα του δωματίου

Αν το περιβάλλον στο οποίο ζείτε και κοιμάστε είναι ξηρό, τότε τα συμπτώματά σας θα επιδεινωθούν. Ένας υγραντήρας χώρου μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνέετε πιο εύκολα. Αλλά να είστε προσεκτικοί με την ποιότητα του νερού, δηλ. να φροντίσετε να είναι καθαρό για να  μην εισπνέετε μικρόβια.

Φταίει και η βουλωμένη μύτη σας

Ο βήχας, όσο ενοχλητικός κι αν είναι, μας βοηθάει να γίνουμε καλύτερα γιατί διασπώνται οι βλέννες και εξέρχονται από τον λαιμό. Συνεπώς, το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε για να βελτιώσετε τον νυχτερινό σας βήχα είναι η βουλωμένη σας μύτη ή η καταρροή.

Πώς μπορείτε να κάνετε τα βράδια σας λίγο πιο ήρεμα;

  • Φροντίστε να πίνετε άφθονα υγρά κατά την διάρκεια της ημέρας, και ειδικά το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο, καθώς θα κάνουν τις βλέννες πιο εύκολες να διασπαστούν.
  • Πριν τον ύπνο, αφήστε να λιώσει στο στόμα σας μια καραμέλα για τον βήχα, για να σας ανακουφίσει
  • Ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να σας προτείνει κάποιο μη συνταγογραφούμενο σιρόπι για τον βήχα, και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που θα σας δώσει
  • Eπικοινωνήστε με τον γιατρό σας, αν ο βήχας επιμένει για περισσότερες από 7-10 ημέρες.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη