Το «ΜΗΤΕΡΑ» ενώνει τις δυνάμεις του με το SMOKE FREE GREECE για τη διακοπή του καπνίσματος στη κύηση

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 16:52
Κελλάρης Δ. Βασίλειος

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
IVF Specialist

Website | Facebook |Linkedin

Το Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ», έχοντας ως προτεραιότητά του την ολοκληρωμένη προσέγγιση της υγείας και ευεξίας της εγκύου, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE, με στόχο την εφαρμογή ενός εξειδικευμένου προγράμματος πρόληψης που θα βοηθήσει τις εγκύους να απαλλαγούν από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

Η ιδέα για αυτή την συνεργασία γεννήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβαν από κοινού ο Αντιπρόεδρος του «ΜΗΤΕΡΑ», Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, κ. Βασίλης Κελλάρης και ο κύριος συντονιστής του SMOKEFREEGREECE, Καθηγητής, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ενώ δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί δίχως την πολύτιμη συμβολή της Πνευμονολόγου, κας. Άννας Τζώρτζη και του Μαιευτήρα Γυναικολόγου, κ. Παναγιώτη Καραντζή.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του «ΜΗΤΕΡΑ», κΒασίλης Κελλάρης μέσα από αυτή τη συνεργασία θα διαμορφωθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ειδικοί της υγείας, μαίες και όλο το προσωπικό του «ΜΗΤΕΡΑ» με στόχο την προσφορά εξειδικευμένης και στοχευμένης βοήθεια στις εγκύους, ώστε να διακόψουν το κάπνισμα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, θα οργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια διακοπής του καπνίσματος και θα σχεδιασθεί ενημερωτικό υλικό, με απώτερο στόχο το Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» να είναι από τα πρώτα που θα εφαρμόσει συστηματικά το πρόγραμμα TOB-G για διακοπή καπνίσματος στην εγκυμοσύνη στην καθημερινή κλινική πράξη.

Το πρόγραμμα TOB-G  δημιουργήθηκε από το SMOKE FREE GREECE, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά  την αρχή της εξατομικευμένης θεραπευτικής προσέγγισης στη διακοπή του καπνίσματος, συμπεριλαμβάνοντας επιπλέον των ομάδων υψηλού κινδύνου, την κύηση και την εφηβεία.

Στόχος του προγράμματος TOB-G είναι 5 ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας του  καπνίσματος (ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου 2, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), έγκυες γυναίκες και έφηβοι), να καταφέρουν να διακόψουν το κάπνισμα, έπειτα από παρέμβαση ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι προηγουμένως θα έχουν εκπαιδευθεί μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών του προγράμματος TOB-G.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την συνεργασία μας με το SMOKE FREE GREECE, έναν φορέα που προσφέρει εξειδικευμένη βοήθεια σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κατηγορίες συνανθρώπων μας που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από το τσιγάρο, ώστε να διακόψουν το κάπνισμα. Η δική μας συνεργασία τοποθετεί στο επίκεντρό της τις εγκύους που είναι καπνίστριες, με στόχο να εγκαταλείψουν τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος και να έχουν ένα καλύτερο περιγεννητικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Κελλάρης.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το πρώτο Βραβείο Υγείας 2021 για την Πρόληψη του Καρκίνου, ως η επιτυχέστερη καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Ευρώπη.

Δείτε πλάνα από την εκδήλωση εδώ 

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη