Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Άνδρες: Επειδή το μέγεθος μετράει …δείτε τι θα κάνετε

Μπορούσας Δημήτριος

Μπορούσας Δημήτριος, Xειρουργός Oυρολόγος Ανδρολόγος
Εξειδικευμένος στην επανορθωτική ουρολογία και ανδρολογία.
Fellow European Boards of Urology

Οι αντιλήψεις που επικρατούν ανά τον κόσμο για το μέγεθος του πέους είναι διάφορες και ποικίλλουν. Πάντως, τουλάχιστον στις δυτικές κοινωνίες ένας άνδρας που έχει ένα μεγάλο πέος έχει υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Οι φόβοι της συρρίκνωσης του πέους στη λαογραφία έχουν οδηγήσει σε ένα είδος μαζικής υστερίας που ονομάζεται πανικός του πέους, αν και το πέος μπορεί να συρρικνωθεί σε μέγεθος λόγω σχηματισμού ουλής των ιστών που ονομάζεται νόσος του Peyronie.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Περιβαλλοντική επίδραση στο μέγεθος του πέους

Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι διαφορές στο μέγεθος του πέους μεταξύ των ατόμων προκαλείται όχι μόνο από γενετικούς, αλλά και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τη διατροφή, τα χημικά και τη ρύπανση. Επίσης το μέγεθος του πέους μπορεί να μειωθεί από κάποια ορμονική θεραπεία σε συνδυασμό με θεραπεία με εξωτερική ακτινοβολία. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα που βασίζονται σε οιστρογόνα γονιμότητας, όπως η διαιθυλοστιλβεστρόλη (DES) έχουν συνδεθεί με ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων και μικροφαλλία.

Μέχρι σήμερα η αυξητική πέους αποτελεί τη δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες. Αφορά συνηθέστερα σε επιμήκυνση του πέους και αρκετές φορές σε συνδυασμό της με διόγκωσή του ( αύξηση της περιμέτρου του).

Η επιμήκυνση σε φυσιολογικούς άνδρες με φυσιολογική στυτική λειτουργία, γίνεται με κινητοποίησή του ουσιαστικά προς τα έξω, αφού μεγάλο τμήμα του (ειδικότερα σε άτομα με πολύ λίπος στην υπερηβική χώρα ),παραμένει στη χάλαση, ¨θαμμένο¨ εντός της πυέλου.

Για την κινητοποίηση αυτή είναι απαραίτητη ή διατομή των συνδέσμων που συγκρατούν το πέος ¨κρεμασμένο¨ από το ηβικό οστό, και η κινητοποίηση του δέρματος στην περιοχή του τριχωτού εφηβαίου, συνήθως με τομή V-Y.

Σε περιπτώσεις αυξημένου υπερηβικού λίπους γίνεται επιπρόσθετα λιποαναρρόφηση ή λιπεκτομή.

Η επέμβαση διαρκεί 1:30-2:00 ώρες, και η διάρκεια νοσηλείας είναι μία μέρα.

Το μήκος αυξάνεται κατά μέσο όρο 3,45 εκ. σε χάλαση(2,1-4,5), και 0,65 εκ. σε στύση (0,5-1,0).

Για τη διόγκωση του πέους έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες τεχνικές και υλικά,( τεχνητά μοσχεύματα,λίπος,υαλουρονικό,κλπ ) χωρίς μεγάλη επιτυχία ,λόγω της δυσκολίας να παραμείνει συμμετρικό το αποτέλεσμα ,από τις αυξομοιώσεις του μεγέθους του πέους κατά τη στύση.

Η τεχνική “Perovic”, με τη χρήση βιοαποδομήσιμων ικριωμάτων (scaffolds) ,που χρησιμεύουν σαν “καλούπια “για την τοποθέτηση κυττάρων πλάσματος του ίδιου ασθενούς,επεξεργασμένων με αυξητικούς παράγοντες, και τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού, κατανεμημένου συμμετρικά ,κάτω από το δέρμα του πέους (δαρτός χιτώνας), αποτελεί τα τελευταία χρόνια, μία πολύ ασφαλή τεχνική, με ποσοστά επιτυχίας που πλησίασαν το 100 %, σε μια σειρά περισσότερων των 500 περιστατικών .

Η σημαντικότερη (αλλά εξαιρετικά σπάνια) επιπλοκή ήταν η φλεγμονή του υλικού ,στη διάρκεια του χρόνου μέχρι να απορροφηθεί (3 μήνες περίπου).

Τα αποτελέσματα από μια εμπειρία 10 ετών έδειξαν μέση αύξηση της περιφέρειας σε χάλαση 3,15 εκ.(1,9-4,1), και σε στύση 2,47 εκ.(1,8-3,0).

Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts