Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Τα καλύτερα tips για να διώξετε τα άλατα από το μπάνιο και την κουζίνα

Τα άλατα στην κουζίνα και το μπάνιο είναι πραγματικά μια κατάσταση που δεν μπορείτε να αποφύγετε και που σίγουρα παλεύετε συνεχώς να καθαρίσετε.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Υπάρχουν πολλά απορρυπαντικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις επιφάνειες αστραφτερές αλλά θα εμείς θα σας προτείνουμε τις καλύτερες φυσικές, ανέξοδες και οικολογικές λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε άφοβα σε όλες τις επιφάνειες. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μερικά φύλλα εφημερίδα και λίγο ξύδι. Αρχικά μουλιάστε την εφημερίδα μέσα στο ξύδι, τρίψτε καλά τις επιφάνειες που έχουν άλατα ενώ σε όσα σημεία μπορείτε, στερεώστε τα φύλλα με τα γνωστά λαστιχάκια.

Περιμένετε περίπου μια ώρα, αφαιρέστε τα κομμάτια της εφημερίδας και τρίψτε ελαφρώς με ένα καθαρό σφουγγάρι. Μόλις ξεπλύνετε θα δείτε τις επιφάνειες να λάμπουν ξανά.Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξύδι, λόγω της μυρωδιάς του μπορείτε να πάρετε μια λεμονόκουπα και να τρίψετε τις βρύσες και τα είδη υγιεινής. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρυνθούν και τα υπολείμματα των σαπουνιών.

Για επίμονους λεκέδες από άλατα γύρω από τις βρύσες που σας ταλαιπωρούν, ανακατέψτε ένα κ.γ χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι αλάτι και με το μίγμα που προκύπτει τρίψτε τους λεκέδες με ένα παλιά οδοντόβουρτσα. Μην ξεχάσετε το «τηλέφωνο» της μπανιέρας, το οποίο μάλλον δεν σκέφτεστε να καθαρίσετε σχεδόν ποτέ. Κι όμως στο σημείο αυτό συγκεντρώνονται πολλά άλατα που ίσως να είναι η αιτία που κλείνουν σιγά σιγά οι τρύπες και το νερό αρχίζει να βγαίνει με περίεργη φορά ή σε μικρότερη ποσότητα.

Για να τα απομακρύνετε πάρτε ένα μπολ με λευκό ξύδι που θα έχετε ζεστάνει ελαφρώς και απλά βυθίστε μέσα το τηλέφωνο του ντους για τουλάχιστον 1 ώρα. Τα άλατα θα έχουν μαλακώσει και με τη χρήση μια παλιάς οδοντόβουρτσας τρίψτε για να φύγουν τα άλατα. Ανοίξτε το νερό να φύγει το ξύδι από τις τρυπίτσες και στο τέλος σκουπίστε το με ένα πανί.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts