Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την Ισπανίδα που έγινε μητέρα στα 64 της

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως μάλλον θα ευχόταν κανείς, αφού η Ισπανίδα Μαουρίτσια Ιμπάνεζ, που έγινε μητέρα διδύμων στα 64 της με εξωσωματική γονιμοποίηση, τώρα φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να τα μεγαλώσει, μα όχι λόγω ηλικίας.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Από την αγκαλιά της 64χρονης μητέρας τους πήρε η κοινωνική πρόνοια τα δίδυμα παιδιά της, καθώς οι υπεύθυνοι που παρακολουθούν την υπόθεση, ανησυχούσαν για τα μωρά.

«Από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο, μια διεπιστημονική ομάδα έχει τον έλεγχο της κατάστασης» είπε ο εκπρόσωπος της πρόνοιας στο Μπούρχος της Ισπανίας. «Όλες οι εκθέσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα δίδυμα χρειάζονται προστασία σε άλλο περιβάλλον».

Ο δικηγόρος της κυρίας Μαουρίτσια Ιμπανέζ, Χουάν Κάρλος Σεζ είπε ότι η 64χρονη ήταν πολύ στενοχωρημένη που της πήραν τον Γαβριήλ και τη Μαρία Ντε Λα Κρούζ καθώς αυτή ήταν η δεύτερη φορά που της παίρνουν κάποιο παιδί.

Η 64χρονη είχε άλλο ένα 6χρονο παιδί, τη Μπλάνκα, την οποία πήρε η πρόνοια, και τώρα ζει με συγγενείς στον Καναδά, αφού το 2014, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ζούσε απομονωμένη  σε ένα σπίτι χωρίς υγιεινή και χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο.

«Την πρώτη φορά που συνέβη ήταν πολύ οδυνηρό για εκείνη. Αυτή τη φορά είναι πολύ χειρότερο» αναφέρει ο δικηγόρος της.

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες η Ιμπανέζ,  είχε ορκιστεί να πάρει να πάρει πίσω την εξάχρονη κόρη της, ενώ υπερασπίστηκε την απόφασή της να κάνει δίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Bookmark and Share

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts