Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Be-Live: Υπηρετώντας τo «θαύμα» της ζωής!

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 13:09
Κελλάρης Δ. Βασίλειος

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
IVF Specialist

Website | Facebook |Linkedin

Εδώ και τρία χρόνια, το όραμα της Be-Live για τη στήριξη υπογόνιμων ζευγαριών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ώστε να μπορούν μέσω της κάλυψης των δαπανών των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης να ζήσουν το θαύμα της ζωής, αποκτώντας τη δική τους οικογένεια, έχει πάρει σάρκα και οστά. «Παιδί» που γεννήθηκε από το όραμα δύο ιατρών αναπαραγωγής, των κ.κ. Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, η Be-Live βρίσκει διαρκώς νέους «συμμάχους» που αναγνωρίζουν το έργο της και έρχονται να συνδράμουν τον αγώνα της. Πρόσφατα μάλιστα, το mononews.gr κατέταξε τους ιδρυτές της Be-Live στην λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς Έλληνες για τη χρονιά που πέρασε.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που εγκαινίασε για πρώτη φορά το mononews.gr πριν 3 χρόνια και έκτοτε, κάθε χρονιά, καταρτίζει την ετήσια λίστα του στην οποία περιλαμβάνονται εξέχουσες προσωπικότητες που με την παρουσία και το έργο τους αφήνουν το στίγμα τους στη ζωή του τόπου.

Πάθος και όραμα οδηγούν τα μελλοντικά βήματα της Be-Live

Οι ιδρυτές του σωματείου, ακούραστοι, «οργώνουν» τη χώρα, κάνοντας ενημερωτικές ομιλίες για την υπογεννητικότητα και για τον τρόπο που γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση, δίνοντας προτεραιότητα σε κατοίκους ακριτικών περιοχών, όπου κάθε φορά τους υποδέχονται με ελπίδα και ενθουσιασμό Στα social media, στα οποία είναι ενεργοί, ανεβάζουν φωτογραφίες από γέννες μωρών και η χαρά και η συγκίνησή τους δεν κρύβονται.

Χάρη στο πάθος, την αφοσίωση και τη μαχητικότητα των ιδρυτών της, η Be-Live διευρύνει διαρκώς τον κύκλο των υποστηρικτών της, με στόχο όλο και περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να ωφεληθούν της κοινωφελούς της δράσης. Το τελευταίο διάστημα, πολλές σημαντικές εταιρείες έχουν πιστέψει στο όραμά τους, στηρίζοντάς το ως χορηγοί. Με δεδομένες τις δυσκολίες που έχει η προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, το μη κερδοσκοπικό σωματείο έχει καταφέρει να ανεβάσει το ποσοστό επιτυχίας στο 78%. Ήδη, έχουν γεννηθεί περισσότερα από 20 παιδιά, αριθμός ο οποίος αυξάνεται προοδευτικά, καθώς συνεχίζει να «τρέχει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Στην Be-Live προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουμε το όνειρο της οικογένειας πραγματικότητα, ακόμη και για τα ζευγάρια που νόμιζαν ότι το όνειρο έχει χαθεί. Είμαστε δίπλα στα ζευγάρια που παλεύουν να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια, απ’ όπου κι αν μας έχουν ανάγκη, σε κάθε άκρη της χώρας. Για εμάς, η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελο στα πρόσωπα των ωφελουμένων της δράσης της Be-Live, όταν κρατούν στην αγκαλιά τους το μωράκι τους»,  δήλωσε στο ivfnews.gr, ο συνιδρυτής της Βe-Live και Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», κ. Βασίλης Κελλάρης.

Kellaris Vassilis27480

Aναγνώριση της προσφοράς της Be-Live

Τον περασμένο Ιούλιο, το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live βραβεύτηκε για την προσφορά του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Hellenic Responsible Business Awards για το 2021.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν κορυφαίοι νικητές, επιχειρήσεις και οργανισμοί, που συνεισέφεραν με το έργο τους στην ανάδειξη της Ελλάδας του «εμείς», μεταξύ των οποίων το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live, που πήρε δύο βραβεία: Βραβείο BEST NEW ENTRY, ως πρωτοεμφανιζόμενη ΜΚΟ και βραβείο SILVER AWARD για τη συνεργασία της με τα My Market και τη συνένωση των δυνάμεών τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένας Συν Ένας: Όλοι μαζί για καλό σκοπό».

Σημειώνεται ότι η Be-Live έχει αναπτύξει συνεργασία με περισσότερους από τριάντα γιατρούς, εθελοντές και συνεργάτες από την επιστημονική κοινότητα και με πάνω από οκτώ μεγάλες Μονάδες Εξωσωματικής Γονιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης ακριτικών περιοχών,  «υιοθετήθηκε» και η Σάμος.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023