Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη: Νέα εποχή στη θεραπεία

Βεβελογιάννης Παναγιώτης

Χειρουργός Ουρολόγος
Διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής
https://www.veveloyiannis.gr
https://www.facebook.com/veveloyiannis.gr

Για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Αθήνα η πρωτοποριακή τεχνική REZUM που αποτελεί την τελευταία λέξη στην αντιμετώπιση της υπερτροφίας του προστάτη, διασφαλίζοντας την διατήρηση του οργάνου και της σεξουαλικής λειτουργίας. Διενεργείται αποκλειστικά στο Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Θεραπείας Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, από την μόνη πιστοποιημένη για την Αθήνα ομάδα του Ουρολόγου Παναγιώτη Βεβελογιάννη.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

Διενεργείται αποκλειστικά στο Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Θεραπείας Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, από την μόνη πιστοποιημένη για την Αθήνα ομάδα του Ουρολόγου Παναγιώτη Βεβελογιάννη.

Η καλοήθης υπερπλασία, δηλαδή η αύξηση του μεγέθους του προστάτη, εμφανίζεται στους άνδρες άνω των 50 ετών, προκαλώντας διαταραχές στην ούρηση (επιτακτική ανάγκη για ούρηση, αδύναμη και ακανόνιστη ροή, νυκτουρία, δυσκολία κατά την έναρξη της ούρησης). Μέχρι σήμερα, η θεραπεία περιλάμβανε φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική αφαίρεση του αδένα. 

Η θεραπεία βασίζεται στη διοχέτευση ενέργειας υδρατμών, στοχευμένα στα σημεία του προστάτη που εμποδίζουν την ούρηση, χωρίς να επηρεάζονται τα ζωτικά τμήματα του οργάνου.


Είναι ελάχιστα επεμβατική, διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά και διενεργείται με απλή μέθη και όχι με γενική αναισθησία. Ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία και μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ αποφεύγονται οι κίνδυνοι των παρενεργειών όπως αιμορραγία ή ακράτεια.

Η νέα μέθοδος απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματά τους, χωρίς να οδηγηθούν σε χειρουργείο.

Διαβάστε για την νέα σύγχρονη αντιμετώπιση του προστάτη την Holep

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής στα τηλέφωνα : 6989933802 & 2106962600.

Διεύθυνση Βιοκλινικής Αθηνών: Μ. Γερουλάνου 15, Αθήνα.

Ιστοσελίδα  Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: https://www.veveloyiannis.gr

Email Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media : Facebook & YouTube

 
Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts