Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Έγινε μητέρα στα 62 με φυσική σύλληψη! Δείτε τι απαντούν οι επιστήμονες

Πάντος Κων/νος

Κωνσταντίνος Πάντος, MD, PhD,
Γυναικολόγος Αναπαραγωγής - Εξωσωματική Γονιμοποίηση,
Διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Κλινική «Γένεσις Αθηνών».
www.genesisathens.gr

Κύματα συγκίνησης έχει δημιουργήσει η είδηση που θέλει μια 62χρονη Ιταλίδα να γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι χωρίς να έχει προϋπάρξει η παρέμβαση εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Φόρμα Εγγραφής
kontogiannis

 Απλά η μητέρα είχε λάβει κάποια ορμονική θεραπεία. Η είδηση παράλληλα γεμίζει ελπίδες δεκάδες υποψήφιες μητέρες που βλέπουν τα χρόνια να περνούν και δεν έχουν την ευκαιρία να γίνουν μητέρες.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας η 62χρονη έγινε μητέρα στην Κάτω Ιταλία με ορμονική θεραπεία, χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Μαρία Ροζάρια γέννησε ένα αγοράκι και οι γιατροί είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.
Το νεογέννητο, ένα αγοράκι το οποίο ζυγίζει 3,5 κιλά, λέγεται Ελίας και βρίσκεται, για προληπτικούς και μόνο λόγους, στην μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής Πινέτα Γκράντε, στην τοποθεσία Καστέλ Βολτούρνο, έξω από την Καζέρτα στην Ιταλία.

Οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι δεν έχουν γίνει γνωστές έως τώρα άλλες περιπτώσεις γυναικών που να κατάφεραν να τεκνοποιήσουν σ' αυτή την ηλικία χωρίς προσφυγή στην βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί αν η Μαρία Ροζάρια -η οποία γέννησε τον Ελίας με καισαρική επέμβαση έπειτα από οκτώμισι μήνες κύησης- θα μπορέσει να θηλάσει.

Όπως μεταδίδει η τηλεόραση της Rai, η 62χρονη μητέρα είπε στα ανίψια της πως, όταν εκείνη δεν θα υπάρχει πια θα πρέπει να φροντίσουν με αγάπη και στοργή το παιδί της.Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γυναικολόγος και Γ.Γ. Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Πάντος Κωνσταντίνος, "Είναι πάρα πολύ σπάνια η επίτευξη κύησης σε τέτοιες ηλικίες . Αφενός λόγω της εμμηνόπαυσης και μη λειτουργίας των ωοθηκών, αφετέρου λόγω της φτωχής ποιότητας των ωαρίων.Αυξημένο ποσοστό των ωαρίων, σε γυναίκες μεγάλης αναπαραγωγικής ηλικίας ,φέρουν χρωμοσωμικές βλάβες (ανευπλοειδίες). Ως εκ τούτου, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η μόνη επιστημονικά ορθή μέθοδος για αυτές τις ηλικίες, εφόσον το επιτρέπει η νομοθεσία, όπως και η χρήση ωαρίων δότριας".

Κωνσταντίνος Πάντος, MD, PhD, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής - Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Κλινική «Γένεσις Αθηνών», www.genesisathens.gr

Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts