Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζωογόνηση και λάμψη εξπρές με δικά σας αιμοπετάλια

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 18:02
Γιαννάς Ιωάννης

Πλαστικός Χειρούργος, MD, FRCS(Eng), FRCS(plas), FEBOPRAS
Website | Facebook | Instagram

 

 

Θεωρείται διεθνώς ότι πιο αποτελεσματικό στην Κοσμετολογία, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος αλλά και το ίδιο το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξουν.

Ξεχάστε τα σημάδια που άφησε ο χρόνος στο πρόσωπό σας και δείξτε πολλά χρόνια νεότερες με την μέθοδο PRP. Η μέθοδος συνδυάζει αυτόλογα αιμοπετάλια πλάσματος και ορό αυτόλογης θρομβίνης. Με απλά λόγια, χρησιμοποιούνται υλικά που διαθέτει το ίδιο σας το σώμα και τα οποία αποδεδειγμένα και μετά από πολλά χρόνια ερευνών αποδείχθηκε ότι μας ξανανιώνουν και αναζωογονούν.

Πως γίνεται η εφαρμογή

Στο πρώτο στάδιο γίνεται μια απλή αιμοληψία και το αίμα τοποθετείτε σε δύο χωριστούς σωλήνες. Ακολουθεί η φυγοκέντρηση του αίματος ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά του. Στην συνέχεια το πλάσμα -πλούσιο σε αιμοπετάλια- από τον ένα σωλήνα αναμιγνύεται στην κατάλληλη αναλογία με την θρομβίνη από τον άλλο σωλήνα.

Αυτά δημιουργούν ένα ισχυρό gel για “γέμισμα” ( filler) σε στοχευμένες περιοχές του προσώπου. Ταυτόχρονα, τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες σε αυτά τα κατάλληλα σημεία. Η τοπική έγχυση γίνεται στο πρόσωπο και σε συγκεκριμένες περιοχές όπως:

  • ρινοχειλικές αύλακες,
  • μαύροι κύκλοι,
  • παρειές & γνάθος,
  • περί-οφθαλμικές περιοχές,
  • πόδι της χήνας,
  • λεπτές ρυτίδες άνω χείλους,
  • μύτη,
  • μέτωπο
  • λαιμό, ντεκολτέ και
  • πίσω μέρος χεριών.

Το αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (A-PRP) από μόνο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βαθειά μεσοθεραπεία.

Πότε θα φανεί το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και άμεσα. Το «γέμισμα» και η μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες δίνει εξαιρετική λάμψη, αναζωογόνηση και φρεσκάδα άμεσα. Ταυτόχρονα, ξεκινάει η δράση των αυξητικών παραγόντων και τα αποτελέσματα επιτείνονται και βελτιώνονται μετά από 2 εβδομάδες.

Ένα ολοκληρωμένο ιατρικό πρωτόκολλο αναφέρει πως θα πρέπει να γίνονται 3 συνεδρίες, με απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα . Η κάθε συνεδρία διαρκεί γύρω στα 20-30 λεπτά ενώ ο συνολικός χρόνος της θεραπείας αγγίζει τα 45 λεπτά καθώς εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα.

Η εφαρμογή πάγου αμέσως μετά την θεραπεία είναι επιβεβλημένη για να μην έχουμε εκχυμώσεις και οίδημα. Κοκκινίλες μπορεί να υπάρχουν για μερικές ώρες μετά τη θεραπεία. Όλα τα παραπάνω πολύ εύκολα καλύπτονται με make-up, εάν χρειαστεί, για 2-3 ημέρες.

Υπάρχουν αντενδείξεις ;

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι γυναίκες και άνδρες ηλικίας 40-65 ετών , η θεραπεία όμως είναι κατάλληλη και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε έχει ταλαιπωρημένο και κουρασμένο πρόσωπο και το δέρμα του έχει καταπονηθεί από τον ήλιο, το κάπνισμα ή το ξενύχτι. Αντίθετα, η εν λόγω θεραπεία αναζωογόνησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όσους και όσες πάσχουν από κάποιες σοβαρές αιματολογικές διαταραχές ή έχουν κάποιο από τα αυτοάνοσα νοσήματα. Το κόστος εκτιμάται στα 300 ευρώ ανά συνεδρία και το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.athensplasticsurgery.gr

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023