Ερευνητές του University of Michigan δήλωσαν ότι άνθρωποι με υπέρταση μπορεί να εμφανίζουν πιο γρήγορη εξασθένηση των νοητικών ικανοτήτων τους.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Υπάρχει η πεποίθηση ότι τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας δεν μεταβάλλονται από περιβαλλοντική πίεση. Από την άλλη έρευνα που έγινε σε νέους των Η.Π.Α. αναφέρει ότι η πανδημία COVID-19 μπορεί να έχει αλλάξει την πορεία της προσωπικότητας ανθρώπων και περισσότερο τους νέους.

Περισσότερα
Κατηγορία Ψυχολογία
Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

Η νεφρική λειτουργία είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα καθώς απομακρύνονται άχρηστες ουσίες όπως αυτή της ουρίας.. Ευτυχώς, μία πάθηση των νεφρών εντοπίζεται εύκολα από τον γιατρό με βάση την κλινική εικόνα, τις εξετάσεις αίματος και το υπερηχογράφημα ή μαγνητική νεφρών, ενώ τα νεφρά συχνά "προειδοποιούν" με συγκεκριμένα συμπτώματα όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

O εμβολιασμός κατά της Covid-19 αυξάνει τις πιθανότητες ενός ελαφρώς μεγαλύτερου κύκλου περιόδου στις γυναίκες, σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία από τα  Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι μια από τις πιο συχνές ορμονικές παθήσεις, με εκατομμύρια γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο να πάσχουν από  ΣΠΩ χωρίς να το γνωρίζουν, ενώ άλλες το μαθαίνουν όταν ξεκινούν τις προσπάθειές τους για τεκνοποίηση. Όσον αφορά στην επίδραση του ΣΠΩ στη γυναικεία γονιμότητα, είναι γνωστό ότι το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών διαταράσσει την φυσιολογική διαδικασία της ωοθυλακιορρηξίας, δυσκολεύοντας τη φυσική σύλληψη. Καθώς ο μήνας Σεπτέμβρης είναι μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών για το ΣΠΩ (PCOS), μιλήσαμε με τον ενδοκρινολόγο κ. Κωνσταντίνο Μανωλόπουλο, ο οποίος, μεταξύ άλλων μας ενημέρωσε για τα αίτια του προβλήματος, καθώς και για τη σημασία της ρύθμισης του βάρους μας σε φυσιολογικά επίπεδα, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο μελλοντικών επιπλοκών στην υγεία μας, αλλά και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων στην καθημερινότητά μας.

Περισσότερα
Κατηγορία Συνεντεύξεις
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Το άγχος είναι βλαβερό στην καθημερινότητά μας για πολλούς λόγους, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που έχουν άγχος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, γεννούν κατά μέσο όρο νωρίτερα σε σχέση με εκείνες που δεν έχουν, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. 

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Έρευνες δείχνουν ότι η λοίμωξη με κορονοϊό σχετίστηκε με περισσότερα παραδείγματα εμφάνισης Διαβήτη τύπου 1 σε σχέση με άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού ενώ στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι ενήλικες προσβάλλονται από Διαβήτη τύπου 1.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Αν και το ζήτημα  λαμβάνει συνεχώς δημοσιότητα λόγω των εκστρατειών εμβολιασμού αλλά και της ενημέρωσης που γίνεται κυρίως προς τους νέους, υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης στους Έλληνες για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) .

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο χειμώνας που καταφθάνει ανησυχεί τους ειδικούς που αναμένουν ένα κύμα covid-19 ΚΑΙ εποχιακής γρίπης.Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μια μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα κοινούς αναπνευστικούς ιούς, όπως τον κορονοϊό (SARS-CoV-2) και της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

 

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022

H τεχνολογία Mrna πρωταγωνίστησε στη μάχη κατά του κορονοϊόυ και φαίνεται πως θα βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή της γρίπης. Η Pfizer ανακοίνωσε στις 15/9  ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών για αντιγριπικό εμβόλιο νέας γενιάς, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της αντίστοιχης μελέτης της Moderna.

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts