Mια νέα μελέτη από τη Δανία υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που πέρασαν Covid-19, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νευροεκφυλιστικών διαταραχών, όπως οι νόσοι Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, σε σχέση με όσους δεν έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, Παρόλ’ αυτά ο κίνδυνος δεν είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο κίνδυνο για όσους πέρασαν γρίπη.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος, το μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών, την αποθήκευση των βιταμινών Α, D και Β καθώς και την αποθήκευση των μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος και ο χαλκός. Επίσης βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα και την παραγωγή χολής για τη πέψη των λιπών.

Περισσότερα
Κατηγορία Διατροφή
Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

H διαχείριση του σακχάρου είναι αλληλένδετη με τη διατροφή που ακολουθούμε.Σύμφωνα με την δρ. Justine Chan, διαιτολόγο και ειδική σε θέματα διαβήτη, το καλύτερο φρούτο που πρέπει να φάτε για να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι τα μύρτιλα.

Περισσότερα
Κατηγορία Διατροφή
Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Έρευνα έδειξε ότι και τα παιδιά έως 14 ετών που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό μπορούν να εμφανίσουν μακρά COVID-19 όπως και οι ενήλικες. Τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν τουλάχιστον για δύο μήνες.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022

Πόση ώρα μπορείτε να σταθείτε στο ένα πόδι; Mια βραζιλιάνικη έρευνα λαμβάνει υπόψιν την απάντησή σας και επισημαίνει πως όσοι δεν μπορούν να σταθούν για 10 δευτερόλεπτα στο ένα πόδι, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου.Η έρευνα αναφέρει ότι η ανικανότητα ενός ανθρώπου μέσης ή τρίτης ηλικίας να σταθεί στο ένα πόδι για δέκα δευτερόλεπτα συνδέεται με σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022

Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τη Zee και τους συνεργάτες της εξέτασε τον ρόλο του φωτός στον ύπνο υγιών ενηλίκων στην ηλικία των 20. Αρκούσε μία νύχτα με χαμηλό φως, όπως αυτό που εκπέμπει μια τηλεόραση χωρίς ήχο για να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον καρδιακό ρυθμό των νέων κατά τη διάρκεια πειράματος στο εργαστήριο ύπνου.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022

Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι το βασικό δίπτυχο για καλή υγεία διαχρονικά αλλά και για απώλεια βάρους/ λίπους.

Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022

Η διάγνωση του Αλτσχάιμερ μπορεί πλέον να διαγνωστεί με μια και μόνο εξέταση του εγκεφάλου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσει ακόμη και αδιόρατες αλλά χαρακτηριστικές δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο που παραπέμπουν στη νευροεκφυλιστική πάθηση.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022

Η δυσλεξία είναι μία μαθησιακή διαταραχή που παρουσιάζουν τα άτομα όταν διαβάζουν, γράφουν ή μαθαίνουν και καθώς έχει πολλά επίπεδα, η σωστή εκτίμηση της πάθησης θα βοηθήσει και στη σωστή θεραπεία. Το eyeRADAR μας δίνει τη δυνατότητα να εξάγουμε αντικειμενικά και μετρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο συγκέντρωσης του αναγνώστη, τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης και σύνθεσης των λέξεων, καθώς και την αναγνωστική του ευχέρεια.

Περισσότερα
Κατηγορία Συνεντεύξεις
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022

Στο ΜΗΤΕΡΑ, ασθενής με καρκίνο του αιδοίου υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική για την αξιολόγηση των μηροβουβωνικών λεμφαδενικών μεταστάσεων από τον Βασίλειο Σιούλα, Διευθυντή της Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΜΗΤΕΡΑ, και τους συνεργάτες του. Η τεχνική βασίστηκε στην αναγνώριση του λεμφαδένα-φρουρού με τη χρήση λεμφοσπινθηρογραφήματος και της χρωστικής ουσίας ICG (Indocyanine Green).

Περισσότερα

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts