Η μετάλλαξη «Δέλτα» (ινδικό στέλεχος) έχει καταστεί κυρίαρχη παγκοσμίως καθώς ανιχνεύεται σε περισσότερες από 124 χώρες.Η νέα αυτή παραλλαγή του κορωνοϊού είναι έως και 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος της Ουχάν και δεν κάνει εξαιρέσεις προσβάλλοντας ακόμα και πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Η Αμερικάνικη Διαβητολογική Ένωση ορίζει την υπογλυκαιμία ως τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το σάκχαρο στο αίμα είναι χαμηλότερο του φυσιολογικού. Αυτό μπορεί να διαφέρει για κάθε διαβητικό, αλλά συνήθως σημαίνει σάκχαρο κάτω από 70 mg/dL.

Περισσότερα
Κατηγορία Διατροφή
Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, η λοίμωξη covid-19  έχει συσχετιστεί με μείωση σε παραμέτρους της ποιότητας και ποσότητας του σπέρματος.Mια σχετικά μικρή μελέτη από τις ΗΠΑ διερεύνησε μεταβολές στις παραμέτρους του σπέρματος πριν και μετά τη χορήγηση ενός εμβολίου mRNA. Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα δεδομένα αυτής της μελέτης.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Διάβασε παρακάτω και θέσε το ερώτημα στον εαυτό σου. Αξίζει να είσαι εκεί μαζί του; It takes two to tango, λέει το ρητό και αυτό σημαίνει πως στις σχέσεις, χρειάζονται 2 μέρη για μια επιτυχημένη συνταγή. Όσο ερωτευμένη και να είσαι λοιπόν, πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό ώστε να δεις τα πράγματα αντικειμενικά και να αντιληφθείς πως το έτερον σου ήμισυ, ορισμένες φορές μπορεί να μην βλέπει εσένα και την σχέση σας σοβαρά. Το τι θα κάνεις από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι σου, όμως αρκετοί σύμβουλοι σχέσεων εκεί έξω έχουν καταλήξει πως αν βλέπεις ένα από τα παρακάτω 7+1 σημάδια τότε το μέλλον δεν είναι και τόσο ευοίωνο.

Περισσότερα
Κατηγορία Ψυχολογία
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Μία self- esteem coach δίνει τις κατάλληλες συμβουλεές ώστε νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά τον τοκετό και μας βοηθά να ξεπεράσουμε την ψυχολογική επιφόρτιση που έχει επιφέρει ο τοκετός.

Οι νέες μανούλες τείνουν να «μπαίνουν στον ρόλο της μητρότητας» με πολλές προσδοκίες σχετικά με την καθημερινότητά τους. Ενώ υπάρχουν πολλά που σε κάνουν χαρούμενη, υπάρχουν και μερικά απλά πράγματα της καθημερινότητας που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις αβοήθητη και πως δεν τα καταφέρνεις όσο καλά θέλεις, με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθησή σου να δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα.

Περισσότερα
Κατηγορία Ψυχολογία
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Τίποτα καλύτερο μετά από μια κουραστική μέρα να χαλαρώσετε στο κρεβάτι ή τον καναπέ του σαλονιού σας διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο. Και έχοντας διαβάσει ελάχιστες, μόνο σελίδες, νιώθετε τα μάτια σας να βαραίνουν και να κλείνουν.Γιατί, λοιπόν το διάβασμα προκαλεί νύστα;

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Σε πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Ενδοοικογενειακή μετάδοση SARS-CoV-2 από παιδιά και εφήβους», που δημοσιεύεται στο περιοδικό New England of Medicine, αναφέρονται τα χαρακτηριστικά της ενδοοικογενειακής μετάδοσης του SARS-CoV-2.H βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους καθηγητές της Ιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτριο Παρασκευή (αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνο Δημόπουλο (πρύτανης ΕΚΠΑ).

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Οι περισσότεροι άνθρωποι που νοσούν με κορονοϊό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αρρωστήσουν σοβαρά και θα γίνουν καλά σχετικά γρήγορα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις νοσούντων από κορονοϊό που έχουν μακροχρόνια προβλήματα, ακόμη και μετά την ανάρρωση.Καθώς πολλά κράτη ανοίγουν ξανά στις δραστηριότητες του, εκφράζονται φόβοι πως ο κορονοϊός θα επηρεάσει δυσανάλογα εκείνους που δεν ακόμη εμβολιαστεί.

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

To καρπούζι είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι και δεν θεωρείται άδικα το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο. Εκτός από την υπέροχη και δροσερή γεύση του ενυδατώνει πολύ τον οργανισμό. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το καταναλώνεις περισσότερο. Ανακαλύψτε τους και εντάξτε το στη διατροφή σας καθημερινά.

Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

To κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση, όπως και το δυναμικό περπάτημα που σας επιτρέπει να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση με λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις. Τα κοινά στοιχεία με το βάδισμα: Και τα δύο μπορείτε να τα κάνετε χωρίς εξοπλισμό και κόστος και είναι μια καλή μορφή άσκησης.

Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts