Εγκυκλοπαίδεια Υγείας από το Α-Ω

Β

Βαλβίδα
Ανατομικό μόρφωμα που επιτρέπει την κίνηση υγρού ή ημίρρευστου υλικού προς μια κατεύθυνση σωλήνα ή αγωγού, εμποδίζοντας την παλινδρόμηση. Σπουδαιότερες βαλβίδες του αίματος θεωρούνται οι καρδιακές και οι φλεβικές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι βαλβίδες αυτές έχουν ζωτική σημασία για το κυκλοφορικό σύστημα, διότι εξασφαλίζουν την ροη του αίματος προς μια κατεύθυνση.

Βλεφαροπλαστική (Άνω)
Η άνω βλεφαροπλαστική αφορά το άνω βλέφαρο. Γίνεται με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της είναι 20-30 λεπτά. Σε αυτή την επέμβαση αφαιρειτε  η περίσσεια του δέρματος καθώς επίσης και λίπος από την έσω συνήθως μεριά του βλεφάρου. Η τομή πρέπει να τοποθετείται ακριβώς στη φυσική πτυχή που έχει το άνω βλέφαρο.

Βλεφαροπλαστική (Κάτω)
Η κάτω βλεφαροπλαστική αφορά το κάτω βλέφαρο. Υπάρχουν δύο ειδών τομές. Τομή εσωτερικά  του βλεφάρου, άρα αποφυγή οποιασδήποτε εξωτερικής τομής. Αυτή η τεχνική γίνεται κυρίως σε νέα άτομα που δεν έχουν περίσσεια δέρματος. Με αυτή την τεχνική αφαιρείται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, που είναι υπεύθυνη για τις ‘‘σακούλες’’. Η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει τομή ακριβώς  κάτω από τις βλεφαρίδες και στην έξω επιφάνεια του ματιού. Αυτή η τομή είναι κατάλληλη όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί και δέρμα από το κάτω βλέφαρο.
Επιμέλεια: Κεραμίδας Ευάγγελος, Πλαστικός Χειρουργός

Βλεφαρόπτωση
Η πτώση του άνω βλέφαρου που οφείλεται σε νευρολογικά αίτια.

Βλεφαρόσπασμος
Ακούσια συστολή ενός από τους μυς που ελέγχουν τα βλέφαρα.

Βραδυκαρδία
Οι καρδιακοί παλμοί με μέση συχνότητα μικρότερη από 60 ανά λεπτό.

Βραχιονοπλαστική
Χειρουργική διαδικασία με την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος από την έσω επιφάνεια του βραχίονα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατό να γίνει και λιποαναρρόφηση στην περιοχή ώστε να σμιλευτούν τα μπράτσα και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα να είναι αρτιότερο.
Επιμέλεια: Σακελλαρίου Κατερίνα, Πλαστικός Χειρουργός

Βρογχίτιδα
Φλεγμονή των βροχών, η οποία προκαλεί έντονο βήχα με αποτέλεσμα την παράγωγη αρκετών ποσοτήτων πτυέλων.

userBanner201901

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts