8 αλήθειες για την άσκηση που θα σας κάνουν να σηκωθείτε από τον καναπέ

Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 10:18

Αν αγαπάτε την άσκηση και τα σπορ , σίγουρα γνωρίζετε όλα τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό αλλά και τι πρέπει να προσέξετε για καλύτερες επιδόσεις. Για όλους τους υπόλοιπους, ακολουθούν 7+1 αλήθειες που συνδέονται με τη άσκηση, οι οποίες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά γιατί δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα σας.

Πρέπει να αλλάζετε συχνά τον τρόπο που ασκείστε

Ακόμα και αν είστε υπερβολικά τυπικοί και συνεπείς με το πρόγραμμα άσκησης που ακολουθείτε, να θυμάστε πως οι μύες μας γίνονται όλο και πιο ικανοί μετά από ένα διάστημα στις συγκεκριμένες ασκήσεις και «συνηθίζουν». Κάντε συχνές αλλαγές στο πρόγραμμα για καλύτερα αποτελέσματα, αυξάνοντας την ένταση/ την δυσκολία.

Η διατροφή εξαρτάται από την άσκηση που επιλέγετε

Αν σας ενδιαφέρει η προπόνηση υψηλής έντασης, πρέπει να φάτε προηγουμένως, για να δώσουμε καύσιμα στους μύες μας. Αν επιδιώκετε απώλεια βάρους, καλύτερα να φάτε μετά την γυμναστική ισχυρίζονται πολλοί αλλά η καλύτερη λύση είναι να φάτε ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ λίγο πριν την άσκηση, γιατί η γυμναστική με άδειο στομάχι μπορεί να σας προκαλέσει αδυναμία και ζάλη.

Τα προγράμματα υψηλής έντασης έχουν αποτελέσματα όσο και τα μεγαλύτερης διάρκειας

Ακομα και αν ο χρόνος σας πιέζει και θεωρείτε πως με λίγη ώρα γυμναστικής δεν θα καταφέρετε πολλά πράγματα , σας ενημερώνουμε πως τα σύντομα προγράμματα γυμναστικής υψηλής έντασης, με μικρά διαλείμματα ξεκούρασης μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά από τις ασκήσεις αντοχής. 

Η γυμναστική ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα 

Ερευνητές έχουν καταλήξει πως μετά τη γυμναστική το σώμα μας παράγει περισσότερα αντισώματα τα οποία κυκλοφορούν στον οργανισμό, δημιουργώντας ασπίδα προστασίας από ιούς και βακτήρια.

Η άσκηση χαρίζει ευεξία ακόμα και αν νιώθουμε κουρασμένοι

Η άσκηση βοηθά το σώμα μας να εκκρίνει ενδορφίνες, ορμόνες που ανεβάζουν τη διάθεση και έτσι νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια μέσα στη μέρα, όσο κουραστική και αν είναι.

Η άσκηση κάνει καλό στην καρδιά

Η καρδιά είναι μυς, οπότε όσο περισσότερο την ασκούμε, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί και αυτό είναι ένα ασύγκριτο πλεονεκτημα της άσκησης για καλή υγεία και μακροζωία.

Κάνοντας διατάσεις δεν αποφεύγετε τους τραυματισμούς

Νέα ερευνητικά δεδομένα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι στατικές διατάσεις δεν προλαβαίνουν πάντα τους τραυματισμούς, όπως πιστεύουμε, αντίθετα το να κάνουμε στατικές διατάσεις για περισσότερο από ένα λεπτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς..

Δεν μπορείτε να χάσετε βάρος και πόντους μόνο από μια συγκεκριμένη περιοχή

Ακόμα και αν η γυμναστική που κάνουμε είναι στοχευόμενη για απώλεια βάρους από μια συγκεκριμένη περιοχή, π.χ κοιλιά, το σώμα μας αντιδρά με τον δικό του τρόπο. Καλό είναι γνωρίζετε πάντως πως οι ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τους κοιλιακούς και τους μηρούς έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα καθώς όταν γυμνάζονται αυτοί οι μύες, το δέρμα γύρω τους χαλαρώνει λιγότερο, κάνοντάς μας να φαινόμαστε πιο αδύνατοι σε εκείνες τις περιοχές.

Ετικέτες

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη