Πλύσιμο προσώπου: Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι;

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 12:02

Το πλύσιμο και ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρώτο και βασικό βήμα για υγιή και απαλή επιδερμίδα. Η καθημερινή ρουτίνα πρέπει να είναι σχολαστική, γεγονός που θα σας ανταμείψει σε βάθος χρόνου καθώς το δέρμα σας θα αντιστέκεται στη φθορά.

Παρακάτω τα βρείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε οι περισσότεροι όταν πλένετε το πρόσωπό σας, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνετε.

Το νερό είναι σε ακατάλληλη θερμοκρασία

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το δέρμα του προσώπου αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το πολύ κρύο νερό.. Επιλέγετε πάντα χλιαρό νερό, αφού είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσει το δέρμα, χωρίς να προκληθεί ζημιά στην επιδερμίδα.Είναι μύθος ότι το καυτό νερό “ανοίγει του πόρους” και το παγωμένο νερό “τους κλείνει. Ειδικά το καυτό επηρεάζει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και οδηγεί σε αφυδάτωση που ακολουθείται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος (ελαίων) από το δέρμα για να εξισορροπήσει την κατάσταση.

Είστε υπερβολικοί με το πλύσιμο

Σε γενικές γραμμές το να πλένεστε 1-2 φορές την ημέρα είναι εντάξει αλλά αν το παρακάνετε, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρύνετε όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, γεγονός που οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος και υπερβολική παραγωγή ελαίων. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ακμής, σπυράκια και μαύρα στίγματα που προκαλούνται από το υπερβολικό σμήγμα που φράζει τους πόρους της επιδερμίδας.

Δεν ξεπλένετε το πρόσωπό σας αρκετά καλά

Αν δεν απομακρύνετε καλά κάθε υλικό που χρησιμοποιείτε για την περιποίηση του προσώπου σας (σαπούνι, κρέμες, καλλυντικά, μέικ-απ κλπ) τότε προκαλείτε τη συσσώρευση ουσιών στη επιδερμίδα. Συνήθως το πηγούνι, η γραμμή των μαλλιών και η μύτη είναι συνήθως εκείνα τα σημεία, τα οποία ξεχνούν οι περισσότεροι όταν καθαρίζουν το πρόσωπό τους.

Το παρακάνετε με την απολέπιση

Γενικά οποιαδήποτε υπερβολή στην περιποίηση του προσώπου έχει αρνητικά αποτελέσματα. Με την απολέπιση απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα από την επιδερμίδα. Αλλά δεν πρέπει να το κάνετε πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα και, μάλιστα, να επιλέγετε scrubs (αλοιφές) από “μαλακά” και “ευγενικά” συστατικά για το δέρμα σας, όπως scrubs ζάχαρης ή φρουτώδους οξέος). Όταν εφαρμόζετε το scrub καλό είναι να χρησιμοποιείτε τα καθαρά σας δάχτυλα και όχι κάποιο πανάκι για να αποφύγετε τις μικροεκδορές στην επιδερμίδα.

Τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα

Αν τελειώσατε με τον καθαρισμό και αμέσως τρίβετε το πρόσωπό σας σε μια πετσέτα κάνετε μεγάλο λάθος. Η σωστή πρακτική είναι να ακουμπάτε επανειλημμένως την πετσέτα στην επιδερμίδα και όχι να την τρίβετε. Έτσι, ερεθίζετε το δέρμα, προκαλείτε μικροεκδορές και καταστρέφετε σταδιακά την ελαστικότητά του. Σιγουρευθείτε τέλος πως η πετσέτα προορίζεται μόνο για εσάς και δεν την χρησιμοποιεί άλλος.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη