Πώς να αυξήσετε με φυσικό τρόπο το κολλαγόνο στο δέρμα

Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 09:40

Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα και προσδίδουν εκτατική ισχύ στους ιστούς. Στο ανθρώπινο σώμα μετά το νερό το κολλαγόνο είναι στο στοιχείο που υπάρχει σε τεράστια αφθονία.

 Σχεδόν τα πάντα στο σώμα μας είναι φτιαγμένα από κολλαγόνο. Μαλλιά, νύχια, δέρμα, ζωτικά όργανα, αρθρώσεις και κλειδώσεις, για να έχετε μια μικρή εικόνα.

Μετά τα 30 όμως η παραγωγή αρχίζει και φθίνει, αργά ή γρήγορα, εξαρτάται από την ποιότητα ζωής που κάνει κάθε άνθρωπος, από τη διατροφή, από γονίδια. Συνήθως αυτό συμβαίνει κατά 1.5% το χρόνο.

Μια μεγάλη αλήθεια είναι πως το κολλαγόνο που λαμβάνουμε τρώγοντας ή πίνοντας κάτι, δεν απορροφάται όλο, αντιθέτως, στον οργανισμό μας μένει μια μικρή ποσότητα. Όμως με σταθερά υγιεινή διατροφή και στόχευση σε στις ακόλουθες τροφές, μπορούμε να ενισχύσουμε τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό μας.

Ένας τεράστιος μύθος για το κολλαγόνο είναι πως μπορούμε να καρπωθούμε τα οφέλη του αν το χρησιμοποιήσουμε τοπικά, συνεπώς πολλά προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά που περιέχουν κολλαγόνο.

Η συνέχεια στο newwoman

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη