Συνδυασμός χημικών ουσιών ίσως ευθύνεται για την εξάπλωση του καρκίνου!

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 09:22

 Η μη κερδοσκοπική αντικαρκινική οργάνωση  “Getting To Know Cancer”, που εδρεύει στον Καναδά, με την συμμετοχή περίπου 200 επιστήμονων από ερευνητικά κέντρα σε 28 χώρες, δημοσίευσαν στο έντυπο “Carcinogenesis” (Καρκινογένεση) νέα στοιχεία για την πιθανή αιτία εμφάνισης του καρκίνου.

50 συνηθισμένες χημικές ουσίες, στις οποίες οι άνθρωποι εκτίθενται καθημερινά, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, αν γίνει συνδυασμός μεταξύ τους, ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις.

Οι ερευνητές μελέτησαν αν υπάρχει σχέση ανάμεσα σε 85 κοινές χημικές ουσίες , που από μόνες τους δεν θεωρούν πως προκαλούν καρκίνο στον ανθρώπινο οργανισμό, και στην πιθανή εμφάνιση της νόσου. Τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας έδειξαν πως οι 50 από αυτές τις ουσίες, μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση καρκίνου, κάτω όμως από συγκεκριμένους συνδυασμούς.

Για πρώτη φορά λοιπόν, εξετάζεται επιστημονικά η άποψη πως ορισμένες χημικές ουσίες, που μέχρι τώρα δεν θεωρούνταν επιβλαβείς από μόνες τους, όταν κάνουν συγκεριμένους συνδυασμούς στον οργανισμό μας, μπορεί να βρίσκονται πίσω από την παγκόσμια επιδημία καρκίνου, που μαστίζει χώρες σε όλη την υφήλιο!

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες από τις έρευνες για την θεραπεία του καρκίνου, επιβεβαιώνουν πως  διάφορες χημικές ουσίες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για το 20% των καρκίνων διεθνώς. Η χρήση όμως ολοένα και περισσότερων χημικών στην καθημερινότητα, έστρεψε τους επιστήμονες να αναλογιστούν πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της πιθανής καρκινογόνου δράσης αρκετών από αυτές τις διαδεδομένες ουσίες.

Επομένως πρέπει να γίνει στροφή στην έρευνα για την αιτία και την εξάπλωση του καρκίνου και να μπουν στο μικροσκόπιο τα «ύποπτα χημικά κοκταίηλ» που δρουν ανεξέλεγκτα στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Αυτές οι μίξεις χημικών είναι παντού, στον αέρα, σε καθημερινά αντικείμενα, στο φαγητό ή και το νερό μας», δήλωσε ο βιολόγος Δρ Χ.Γιασαέι του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ στο Λονδίνο.

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023

EXPERTS

bannerH4Y 2020

bannerH4Y 2020

Με αποψη