Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεστ αίματος προβλέπει πόσο θα ζήσουμε και πως θα γεράσουμε

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 10:43

Μήπως ανήκετε και εσείς σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που έχει αναρωτηθεί πόσο θα ζήσει και αν υπάρχει ασφαλής τρόπος για να το προβλέψετε πως θα σας βρει το γήρας; 

Προφανώς σαφής απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αλλά μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ισχυρίζονται πως μπορούν να προβλέψουν το προσδόκιμο ζωής με μια εξέταση αίματος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Aging Cell και χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία βιοδεικτών που συλλέχτηκαν από 5.000 δείγματα αίματος από ανθρώπους 30 έως 100 ετών, τα οποία αποκάλυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την αν μπορεί ναπροβλεφθεί η επιδείνωση της υγείας μας. Συνολικά, οι ερευνητές είχαν 26 διαφορετικές προγνωστικές υπογραφές βιοδεικτών (χημικές ουσίες) που από κοινού μπορούν να δώσουν μια εκτίμηση για την μελλοντική πορεία της υγείας των ατόμων που κάνουν το τεστ. Οι βιοδείκτες μπορούν να καλύψουν τον τρόπο λειτουργίας πολλών λειτουργιών του σώματος, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα, το ενδοκρινικό κ.α

Οι συγκεκριμένοι βιοδείκτες που αναλύει το τεστ, παρέχουν μια γενική εικόνα για τους κινδύνους διαφόρων ασθενειών ή ακόμα και πρόωρου θανάτου μέσα στα επόμενα 8 χρόνια. Τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας είναι χρήσιμα προκειμένου να εντοπίζονται μελλοντικοί κίνδυνοι για την υγεία και να προλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις.

Οι ερευνητές Dr Paola Sebastiani και Dr Thomas Perls, δήλωσαν ότι οι υπογραφές αναδεικνύουν τις διαφορές στο πώς «μεγαλώνει» ο οργανισμός κάθε ανθρώπου και μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη της υγιούς ή μη γήρανσης, των μεταβολών στην σωματική λειτουργία αλλά και την φθορά ή μη των εγκεφαλικών διεργασιών.Η ομάδα πάντως από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης τόνισε πως χρειάζονται εκτενέστερες έρευνες σε μεγαλύτερο δείγμα πληθυσμού προτού επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα. Ήδη οι ερευνητές αναζητούν και άλλους βιοδείκτες που θα μπορούσαν να μελετηθούν, προκειμένου να ενισχύσουν την ανακάλυψή τους.

Οι Ιατροί μας μπορούν να σας κατατοπίσουν σε όλα τα θέματα υγείας. Αναζητήστε τους εδώ

Διαβάστε ακόμα στο health4you

Η ανάγνωση ενός βιβλίου ενισχύει τον μηχανισμό της μνήμης

Τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσουν Αλτσχάιμερ

Ελπίδες ότι θα ζούμε έως τα 120 και υγιείς

Ο μεσημεριανός ύπνος ωφελεί τους υπερτασικούς

therapeftirioAthinon

hospitalityBanner2023

genesisBanner

evangelistriaBanner2023