Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020

3+1 αντικείμενα στο σπίτι που συγκεντρώνουν μικρόβια και δεν τα καθαρίζουμε

Όλοι γνωρίζουμε πως στο σπίτι μας υπάρχουν κάποια αντικείμενα που χρειάζονται συχνότερα καθάρισμα καθώς είναι εστίες σκόνης και μικροβίων, όπως π.χ τα πόμολα, το τηλεκοντρολ κ.α

Φόρμα Εγγραφής
kalogirou

Υπάρχουν, όμως και αντικείμενα που επίσης μαζεύουν μικρόβια και μάλιστα πολλά κι επικίνδυνα για την υγεία μας. Αντικείμενα που δεν μας πάει ο νους ότι μπορεί να είναι εξίσου βρωμερά με τα παραπάνω, με αποτέλεσμα πολλοί να μην τα καθαρίζουμε καν.Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Οι διακόπτες

Τους πιάνουμε καθημερινά και πολλές φορές προκειμένου να ανάψουμε το φως. Και για το λόγο αυτό, αφού έρχονται σε επαφή με τα γυμνά χέρια μας, θα πρέπει να τους καθαρίζετε τακτικά καθώς συγκεντρώνουν μικρόβια.

Το πορτοφόλι

Εδώ σίγουρα δεν σας έχει πάει το μυαλό. Αλλά σκεφτείτε πόσες φορές μέσα στην ημέρα το πιάνετε με τα χέρια σας. Επίσης, σε αυτό βάζετε κέρματα, χαρτονομίσματα και κάρτες που επίσης είναι αντικείμενα με μικρόβια. Γι’ αυτό φροντίστε τακτικά να το καθαρίζετε με αντισηπτικά πανάκια.

Το σφουγγάρι των πιάτων

Από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα μιας και η υγρασία που υπάρχει σε αυτό, βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, θα πρέπει να το αντικαθιστάς το λιγότερο μια φορά το μήνα.

Το ποτήρι της οδοντόβουρτσας

Αυτό και αν δεν σας πάει ο νους ότι θα πρέπει να το καθαρίζετε πολύ συχνά και να το αντικαθιστάτε επίσης μετά από ένα διάστημα. Ο λόγος; Το νερό που σταδιακά συσσωρεύεται από την βρεγμένη οδοντόβουρτσα βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων.

Bookmark and Share

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts