Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Βελονισμός για τον χρόνιο πόνο:'Oλα τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα

Νάβαλης Κωνσταντίνος

Νάβαλης Κωνσταντίνος
Φυσίατρος - Βελονιστής
www.navalis.gr

Ο χρόνιος πόνος, είναι ένα σημαντικό ιατρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους ασθενείς με μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερες, μη φαρμακολογικές, παρεμβάσεις.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Η ανάλυση 29 κλινικών δοκιμών υψηλής ποιότητας σε σχεδόν 18.000 ασθενείς, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Academy of Integrative Pain Management (19-22/10/2017, San Diego, California), επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην έγκριτη ιατρική ιστοσελίδα Medscape.

Ο βελονισμός έχει εξελιχθεί ως βιώσιμη συμπληρωματική θεραπεία στη συμβατική αντιμετώπιση του πόνου. Θεωρείται στατιστικά ανώτερος τόσο από τον ψευδή βελονισμό όσο και από τον μη βελονισμό για τον πόνο στον αυχένα, την χαμηλή οσφυαλγία, την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και τον χρόνιο πονοκέφαλο.

Ο ψευδής βελονισμός και ο μη βελονισμός βελτίωσαν επίσης κάπως τον πόνο, οπότε η ισχύς του placebo αποτελέσματος είναι σαφώς ένας παράγοντας που πρέπει να κατανοηθεί καλύτερα.Η εξεύρεση εναλλακτικών θεραπειών για τον πόνο, όπως ο βελονισμός, είναι σημαντική, ιδίως λόγω του πληθυσμού μας που γερνάει. Επομένως, θεωρήστε την ως πιθανή επιλογή, μαζί με την τυπική σας θεραπεία, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίζετε τον χρόνιο πόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του βελονισμού στις περιπτώσεις χρόνιου πόνου αλλά και για κάθε άλλη σχετική απορία επικοινωνήστε με τον  κ.Νάβαλη Κωνσταντίνο, Φυσίατρος - Βελονιστής και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.navalis.gr

Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts