Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021

Νέα πρωτοποριακή μέθοδος Fusion βιοψίας για την κακοήθεια του προστάτη

Δρ Βεβελογιάννης Παναγιώτης

Χειρουργός Ουρολόγος
Διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής
https://www.veveloyiannis.gr
https://www.facebook.com/veveloyiannis.gr

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες και η δεύτερη αιτία θανάτου τών ανδρών απο κακοήθεια. Προσβάλλει την πλειονότητα των ανδρών άνω των 50 ετών. Η έγκαιρη διάγνωσή του όμως, δίνει την δυνατότητα στοχευμένης θεραπείας και πλήρους ίασης του ασθενούς σε επίπεδα που δεν μπορούσαμε να έχουμε διανοηθεί παλαιότερα.

Φόρμα Εγγραφής
Dellis

Η τελευταία λέξη της επιστήμης στην ακριβέστερη διάγνωση και τον πιο έξυπνο και αποτελεσματικό εντοπισμό του καρκίνου είναι η βιοψία σύντηξης (fusion) εικόνων.

Πώς διενεργείται η FUSION BIOPSEE

Mέσω του Μαγνητικού μας Τομογράφου τελευταίας γενιάς 3 Tesla, υψηλής ευκρινείας και διακριτικής ικανότητος λαμβάνεται μια πολυπαραμετρική απεικόνιση του προστάτη με τρισδιάστατη ανασύνθεση. Χαρτογραφούνται κατ’αυτόν τον τρόπο οι ύποπτες για καρκίνο περιοχές με ακρίβεια χιλιοστού.

Εν συνεχεία, οι πληροφορίες εισάγονται στον υπερσύγρονο 3D υπερηχοτομογράφο, όπου και λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο εικόνες του προστάτη αδένα του ασθενούς. Οι εικόνες επιπροβάλλονται μεταξύ τους και μέσω σύντηξής τους (fusion) σημαίνονται οι ακριβείς τοποθεσίες στις οποίες πρέπει να οδηγηθεί ο ιατρός.

Μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος πλοήγησης λαμβάνονται επιλεκτικά και απολύτως καθοδηγούμενα ιστοτεμάχια συγκεκριμένα απο τις σεσημασμένες ύποπτες περιοχές και αποστέλλονται προς ιστολογικήν εξέταση.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου FUSION

  1. Αυξάνεται η πιθανότητα ανεύρεσης όγκου στο 98% έναντι του 33% της παλαιάς τυχαιοποιημένης βιοψίας, η οποία βασίζετο στην δακτυλική εξέταση σε συνδυασμό με απλό υπέρηχο.
  2. Ασφάλεια για τον ασθενή, διότι λαμβάνονται ιστοτεμάχια στοχευμένα και ατραυματικά μόνον από τις ύποπτες περιοχές.
  3. Δίνει τη δυνατότητα διάγνωσης αρχικών βλαβών, άρα και την εκλογή στον ασθενή να δεχθεί εντοπισμένη θεραπεία με την μέθοδο HIFU, η οποία απευθύνεται επιλεκτικά και μόνον στον όγκο, με τον ασθενή να διατηρεί το όργανό του.
  4. Εξαλείφει την πιθανότητα να αγνοηθεί καρκίνος, άρα και την διενέργεια επαναληπτικών βιοψιών.
  5. Ακυρώνει την πιθανότητα ριζικών και επίπονων επεμβάσεων σε μη σημαντικούς κλινικά καρκίνους.
  6. Αποθηκεύει τα δεδομένα, ώστε να παρακολουθείται με επιτυχία ο ασθενής στο μέλλον.

Η FUSION BIOPSEE που διενεργείται με τον άριστο συγχρονισμό των άρτια εκπαιδευμένων Επεμβατικών Ακτινολόγων και των Χειρουργών Ουρολόγων του Τμήματος Ελάχιστης Παρέμβασης Προστάτη και τον τεχνολογικό και βιοιατρικό εξοπλισμό αιχμής του Ομίλου Βιοιατρικής, αποτελεί διεθνώς το μέλλον της Ουρολογικής Ογκολογίας και έρχεται να θέσει σε νέα βάση τα δεδομένα αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής στα τηλέφωνα : 6989933802 & 2106962600.

Διεύθυνση Βιοκλινικής Αθηνών: Μ. Γερουλάνου 15, Αθήνα.

Ιστοσελίδα  Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: https://www.veveloyiannis.gr

Email Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media : Facebook & YouTube

Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts