Τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα (ΤReg) είναι σημαντικά για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τύποι ΤReg κυττάρων και οι επιστήμονες μόλις τώρα ξεκινούν να τα διαφοροποιούν και να κατανοούν τις λειτουργίες και τους ρόλους τους.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Πολλές γυναίκες επιθυμούν να αυξήσουν τη γονιμότητά τους αλλά δεν λαμβάνουν υπόψιν τον παράγοντα διατροφή. Οι ερευνητές ρώτησαν 5.600 μητέρες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία για τη διατροφή που ακολουθούσαν πριν την εγκυμοσύνη και το διάστημα που προσπαθούσαν να συλλάβουν.

Περισσότερα
Κατηγορία Διατροφή
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Nέα επιστημονικά στοιχεία για τη σύνδεση άνοιας και οφθαλμολογικών παθήσεων προκύπτουν από μια νέα κινεζο-βρετανική επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού λόγω ηλικίας, ο καταρράκτης και οι οφθαλμολογικές παθήσεις που σχετίζονται με τον διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για εκδήλωση άνοιας.

Περισσότερα
Κατηγορία Οφθαλμολογία
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Εκτός από τη συνηθισμένη χρήση του σαμπουάν, μαμάδες ανακάλυψαν πως λειτουργεί αποτελεσματικά και σε άλλες περιπτώσεις. Αναμφίβολα, το σαμπουάν είναι ένα προϊόν που υπάρχει πάντα σε κάθε σπίτι, και μάλιστα συνήθως παραπάνω από μία συσκευασίες. Γνωρίζατε όμως ότι εκτός από την προφανή χρήση του, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά σας; Ας τούς δούμε παρακάτω για να μην ξαναπετάξετε ούτε μία μισοτελειωμένη συσκευασία ποτέ ξανά.

Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Περίπου ένα στα 10 παιδιά είχε συμπτώματα που παρέμειναν για καιρό και μετά την ανάρρωσή τους από την Covid-19, αλλά όσο περνούσαν οι μήνες, τόσο μειωνόταν ο αριθμός τους, σύμφωνα με μια έρευνα του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ.Η σοβαρή νόσηση από τον νέο κορονοϊό είναι πιο συνήθης στους ενήλικες. Υπάρχει όμως έλλειψη δεδομένων όσον αφορά τις επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά, τα οποία εμφανίζουν λιγότερο σοβαρές επιπλοκές.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο ότι η ρουτίνα είναι απαραίτητη για μικρούς και μεγάλους, καθώς βοηθά τα μέλη της οικογένειας να γνωρίζουν ποιος πρέπει να κάνει τι, πότε, με ποια σειρά και πόσο συχνά.

Για παράδειγμα, όταν το παιδί ξέρει ότι πρέπει να μας βοηθάει με το γέμισμα και το άδειασμα του πλυντηρίου των πιάτων κάθε ημέρα, πιθανότατα θα υπάρξουν λιγότερες συγκρούσεις και λιγότερη γκρίνια σχετικά με τέτοιου είδους βαρετές δραστηριότητες.

Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Το ουσιαστικό κομμάτι της δίαιατας- διατροφής δεν είναι μόνο να χάσουμε τα κιλά αλλά να μην τα πάρουμε στο άψε σβήσε! Πόσο τέλειο θα ήταν να υπάρχει μια δίαιτα που όχι μόνο συμβάλλει στην πρόσκαιρη απώλεια βάρους, αλλά και στη ριζική αλλαγή της μεταβολικής λειτουργίας και των διατροφικών συνηθειών μας. Αυτές είναι οι προδιαγραφές της λεγόμενης διαλειμματικής δίαιτας που μοιάζει σωτήρια μεν, αλλά θέλει κότσια και αφοσίωση.

Τι θα πει «διαλειμματική δίαιτα»

Διαλειμματική χαρακτηρίζεται η δίαιτα που επιβάλλει μεγάλα διαστήματα αφαγίας ανάμεσα στα γεύματα, θυμίζοντας περιόδους νηστείας όπως είναι το ραμαζάνι όπου οι άνθρωποι τρώνε μόνο μετά τη δύση και πριν την ανατολή του ηλίου.

Περισσότερα
Κατηγορία Διατροφή
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lancet αμφισβητεί τη στρατηγική της τρίτης δόσης στον εμβολιασμό για τη λοίμωξη covid-19 καθώς κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες, αν δεν γίνουν την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Περισσότερα
Κατηγορία Ενδιαφέροντα
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκινά σήμερα η μεγαλύτερη παγκόσμια δοκιμή της αιματολογικής εξέτασης Galleri της Grail Inc, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό περισσότερων από 50 ειδών καρκίνου πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων, από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Βρετανίας.

Περισσότερα
Κατηγορία Έρευνες
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα και τα πρωτάκια έχουν ξανά την τιμητική τους. Έχετε κι εσείς πρωτάκι φέτος; Το άγχος και οι ανησυχίες για την πρώτη μέρα στο σχολείο, τόσο από την πλευρά των παιδιών όσο και από την πλευρά των γονιών, είναι μια φυσιολογική και συνήθης κατάσταση.

Περισσότερα
Κατηγορία Ψυχολογία
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts