Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Γιατί οι γυναίκες με Διαβήτη δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν;

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, 20,9 εκατομμύρια ή το 16,2% των γυναικών παγκοσμίως που γέννησαν επιτυχώς το 2015, παρουσίασαν κάποιας βαρύτητας υπεργλυκαιμία κατά την εγκυμοσύνη.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Περίπου το 50% των γυναικών με ιστορικό Διαβήτη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναπτύσσουν Διαβήτη τύπου 2 εντός 5 έως 10 ετών μετά τη γέννηση, ενώ 1 στις 7 γεννήσεις επηρεάζεται από Διαβήτη κύησης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο έλεγχος για το Διαβήτη πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να ενσωματωθεί στις υπηρεσίες μητρικής υγείας, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και την καλύτερη αντιμετώπιση του, τονίζουν οι επιστήμονες με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, που εορτάζεται σήμερα, 14 Νοεμβρίου, και είναι αφιερωμένη ειδικά στις γυναίκες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι γυναίκες με Σακχαρώδη Διαβήτη παρουσιάζουν πολλές και ποικίλες ορμονικές διαταραχές, που δεν αφορούν μόνο τον μεταβολισμό, αλλά επηρεάζουν όλους τους ενδοκρινείς αδένες και αποσυντονίζουν την ορμονική ισορροπία της γυναίκας σε κάθε ηλικία.

Η συνέχεια στο ivfnews

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts