Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017

Ευρυαγγείες: Διαβάστε τα πλεονεκτήματα της θερμοπηξίας;

Τσεκούρας Νικόλαος

Τσεκούρας Νικόλαος - Αγγειοχειρουργός
www.dr-tsekouras.gr

Η θερμοπηξία, όπως και το δερματικό Laser, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την σκληροθεραπεία στο επίπεδο των πιο μεγάλων δικτυωτών φλεβών, που τροφοδοτούν τις ευρυαγγείες. Αποτελεί όμως άριστη επιλογή για τις μικρές ευρυαγγείες, είτε ως μονοθεραπεία, είτε σε συνδυασμό με σκληροθεραπεία.

Φόρμα Εγγραφής
kalogridouBanner

Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς πόνο θα βελτιωθεί η εικόνα των ποδιών σας αφού θα εξαφανιστεί η αντιαισθητική όψη που δημιουργούν οι ευρυαγγείες.

Αναλυτικά, στα πλεονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Αποτελεσματική θεραπεία μικρών ευρυαγγειών σε κάθε τύπο δέρματος και κάθε περιοχή. (Ακόμα και στο πρόσωπο και στην περιοχή των αστραγάλων, όπου η σκληροθεραπεία μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές).
  • Θεραπεία ακόμη και των πιο λεπτών ευρυαγγειών (0,1mm).
  • Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε εποχή του χρόνου.
  • Δεν απαιτεί περίδεση μετά την θεραπεία ή προφύλαξη από τον ήλιο.
  • Δεν ενέχει κινδύνους πρόκλησης αλλεργιών ή άλλων δερματικών βλαβών (αποχρωματισμοί, εγκαύματα ή νέκρωση).

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως η θερμοπηξία αποτελεί την πιο νέα από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών. Έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία και έχει να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ευρυαγγείες μικρής διαμέτρου.

Πώς λειτουργεί η συσκευή θερμοπηξίας

Η συσκευή παράγει κύματα υψηλής συχνότητας (4MHz) και μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας αποδίδει θερμική ενέργεια στην φλέβα, με παλμικό τρόπο, προκαλώντας εστιασμένη θερμοπηξία. Το αποτέλεσμα είναι να διακόπτεται η ροή του αίματος μέσα στην φλέβα και αυτή να συρρικνώνεται, χωρίς κανένα κίνδυνο βλάβης για την επιδερμίδα ή τους παρακείμενους ιστούς.

Οι δερματικές παρακεντήσεις απέχουν μεταξύ τους 1-2 χιλιοστά. Οι ευρυαγγείες «σβήνουν» αμέσως μετά την εφαρμογή και μέσα στα επόμενα λεπτά εμφανίζεται μία δερματική αντίδραση, εντονότερη στα σημεία των παρακεντήσεων. Η δερματική αντίδραση υποχωρεί σταδιακά και εξαφανίζεται πλήρως μέσα σε 1-2 εβδομάδες.

Η μέθοδος της θερμοπηξίας είναι ταχύτατη και πολύ καλά ανεκτή από τον ασθενή. Σε 15-20 λεπτά μπορούν να αντιμετωπιστούν φλέβες συνολικού μήκους περίπου ενός μέτρου.

Τσεκούρας Νικόλαος MD, ECFMG, PHD, Αγγειοχειρουργός - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Τ. Clinical Fellow Jobst Vascular Institute (Toledo, Ohio) University of Michigan (Ann Arbor) – USA. Για περισσότερες πληροφορίες , επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.dr-tsekouras.gr , ή καλέστε στο 2106215855 , 6977741191

Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBannerNew

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts