Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 68
Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Επαναστατική συσκευή ελέγχει την αναπνοή και την στοματική σας υγεία

Καζάκου Ιωάννα

Καζάκου Ιωάννα - Οδοντίατρος
www.stoma.com.gr

Η start up στην Silicon Valley με την ονομασία Breathometer ανακάλυψε την πιο σύγχρονη και καινοτόμο λύση για να ελέγχετε αν όντως η αναπνοή σας είναι τόσο καθαρή όσο πιστεύατε. Πρόκειται για μια εγκεκριμένη συσκευή με την ονομασία Mint, η οποία συγχρονίζεται με ένα application/εφαρμογή μέσω Bluetooth και σε συνεργασία με το κινητό σας, σας επιτρέπει να ελέγχετε την υγεία της στοματικής σας κοιλότητας αλλά και πόσο φρέσκια και δροσερή είναι η αναπνοή σας.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Ο τρόπος που δουλεύει είναι σχετικά απλός: Ακολουθώντας τις οδηγίες του application/εφαρμογής, κρατάτε το στόμα σας κλειστό για 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά δαγκώνετε το αφαιρούμενο επιστόμιο της συσκευής Mint αλλά δεν φυσάτε μέσα σε αυτό. Αντ 'αυτού, η συσκευή απορροφά ένα δείγμα αέρα από το στόμα μας και το επεξεργάζεται μέσω ηλεκτροχημικών αισθητήρων που ανιχνεύουν ορισμένα μόρια που μπορεί να περιέχουν θείο. Αυτές οι μετρήσεις παίρνουν στην συνέχεια την μορφή βαθμολόγησης για την στοματική σας υγεία: η ένδειξη ‘A’ σημαίνει πως η υγιεινή στην στοματική σας κοιλότητα είναι άριστη ενώ αν δείτε την ένδειξη m ‘F’ , το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε ραντεβού με τον οδοντίατρό σας.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ελέγξετε την πρόοδο της στοματικής σας υγιεινής,: υπάρχει η δυνατότητα «εξερεύνησης» της αναπνοής για μία εβδομάδα για να μπορείτε να παρακολουθήσετε τις οσμές στόμα σας αλλά και ένα πρόγραμμα 2 εβδομάδων με την ονομασία "προετοιμασία για τον οδοντίατρο" προκειμένου να είστε έτοιμοι για την επόμενη επίσκεψή σας στον ειδικό . Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα για δύο επιπλέον προγράμματα παρακολούθησης τριών μηνών και έξι μηνών .

Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή , όπως τα υπολείμματα τροφών ή οι γαστρεντερικές διαταραχές αλλά οι μετρήσεις που κάνει η συσκευή Mint αφορούν κυρίως τις ενώσεις του θείου. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να συνεισφέρουν και στην περαιτέρω διερεύνηση για την ύπαρξη σοβαρής ασθένειας των ούλων, η οποία ονομάζεται περιοδοντίτιδα. Η συγκεκριμένη νόσος επηρεάζει σχεδόν το ήμισυ των ενηλίκων άνω των 30, και ενώ ακόμη δεν είναι σαφές πώς ξεκινά, αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι τα βακτήρια συσσωρεύονται στο διάστημα ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια και προκαλούν φθορές. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της περιοδοντίτιδας είναι τα πρησμένα ούλα και η αιμορραγία. Τελικά, η περιοδοντική νόσος μπορεί να καταστρέψει τον ιστό των δοντιών και των ούλων και να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην στοματική σας κοιλότητα .

Η εταιρεία επισημαίνει τα οφέλη μιας καλής στοματικής υγιεινής , όχι μόνο για τα δόντια και τα ούλα, αλλά και για τον εντοπισμό και την πρόληψη απειλητικών και σοβαρών ασθενειών όπως η καρδιαγγειακή νόσος και η νόσος Alzheimer. Παρόλα αυτά οι επιστήμονες είναι ακόμα διστακτικοί για την ύπαρξη αυτής της συσχέτισης ενώ συσκευές σαν την Mint θα μπορούσαν πραγματικά να συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση τέτοιων ερευνών. Η Katrine Whiteson, Καθηγήτρια Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια τόνισε πως «δεν θα αποκτήσουμε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το ερώτημα αν δηλ. οι παθήσεις των ούλων σχετίζονται και με άλλες επικίνδυνες αρρώστιες, εκτός αν έχουμε φθηνές συσκευές για να συγκεντρώσουμε επαρκή δεδομένα».

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες την κα Ιωάννα Καζάκου, Οδοντίατρος, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stoma.com.gr

Bookmark and Share

Κλείστε ραντεβού με την γιατρό!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts