Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ μαζί

Η σωστή αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα προϊόντα και φυσικά σας γλιτώνει από τη σπατάλη χρημάτων.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Ορισμένα προϊόντα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ένα αέριο που προωθεί τη διαδικασία της ωρίμανσης. Φρούτα και λαχανικά όπως η μπανάνα και το αγγούρι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο αιθυλένιο κι έτσι πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε αυτό.

Καλοί συνδυασμοί

- Ακτινίδιο & αβοκάντο: Διατηρήστε τα σε ένα μπολ μέχρι να ωριμάσουν, στη συνέχεια αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για να τα διατηρήσετε.

- Τομάτα & δαμάσκηνο: Διατηρήστε τα στο ψυγείο. Βγάλτε τα από το ψυγείο μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα καταναλώσετε για να είναι πιο γευστικά.

- Νεκταρίνια, ροδάκινα & αχλάδια: Η διατήρηση σε θερμοκρασία δωματίου εξασφαλίζει πιο γλυκιά γεύση. Τα προϊόντα αυτά χάνουν τη γεύση τους εάν αποθηκευτούν στο ψυγείο πριν ωριμάσουν.

- Αγγούρι, πιπεριά, κουνουπίδι & μπρόκολο: Διατηρήστε τα στο ψυγείο μακριά από άλλα προϊόντα, καθώς αλλοιώνονται εύκολα από το αιθυλένιο.

Κακοί συνδυασμοί

- Μήλο & καρπούζι: Διατηρούνται στο ψυγείο, ωστόσο το καρπούζι αλλοιώνεται εύκολα από το αιθυλένιο.

- Κρεμμύδια & πατάτες: Τα κρεμμύδια παράγουν αιθυλένιο σε μικρές ποσότητες. Η γεύση της πατάτας μπορεί να «απορροφήσει» το άρωμα και τη μυρωδιά του κρεμμυδιού εάν τα δύο προϊόντα αποθηκευτούν μαζί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts