Κάθε πρωινό σε κάθε σπίτι, δίνεται η ίδια μάχη. Παιδιά που δεν ξυπνάνε και γονείς που τα παρακαλάνε. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο συγκεντρώσαμε τα μυστικά για να μην μετατρέπεται το πρωινό ξύπνημα για το σχολείο σε μάχη και να διατηρείται η οικογενειακή σας γαλήνη.

Όπως κάποιοι ενήλικες ξυπνούν από τα άγρια χαράματα για να «αδράξουν την ημέρα» και κάποιοι πατούν επανειλημμένα το snooze μέχρι να πάρουν απόφαση να αφήσουν τη θαλπωρή του κρεβατιού τους, έτσι και κάποια πιτσιρίκια πετάγονται από το κρεβάτι τους νωρίς νωρίς και τρέχουν να ξυπνήσουν τους γονείς τους και άλλα αγαπούν τόσο πολύ τον ύπνο που δυσκολεύονται να ανοίξουν το πρωί τα ματάκια τους.

Φόρμα Εγγραφής
Dellis

Βέβαια, για κάθε οικογένεια το πρωί σηματοδοτεί την αρχή της ημέρας, ανεξάρτητα από το πώς λειτουργεί το εσωτερικό μας ρολόι. Όλοι ξέρουμε ότι το αφεντικό μας δεν θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα αν προτιμάμε να ξυπνάμε στη 1 το μεσημέρι, ούτε το μάθημα στο σχολείο του παιδιού θα ξεκινήσει την ώρα που μας βολεύει.

Αν λοιπόν το μικρό σας δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω tips. Έτσι, το πρωινό ξύπνημα για το σχολείο δεν θα μετατρέπεται σε μάχη και θα διατηρείται η οικογενειακή σας γαλήνη.

Καθιερώστε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας χρειάζονται 9 έως 12 ώρες ύπνου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παιδί κοιμάται επαρκώς. Όπως καταλαβαίνετε, ένα παιδί που δεν έχει προλάβει να ξεκουραστεί είναι λογικό να δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί. Επιλέξτε λοιπόν μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου που ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού (π.χ. 9.00 το βράδυ) και φροντίστε να βάζετε κάθε βράδυ το παιδί για ύπνο αυτήν την ώρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα, φροντίστε να ξυπνάτε το παιδί την ίδια ώρα κάθε ημέρα. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, όμως έτσι το παιδί θα αποκτήσει μια αίσθηση προγράμματος και θα ξυπνάει ευκολότερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Bookmark and Share

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts