Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021

Τρέχεις και δεν φτάνεις; Ανακάλυψε πρακτικές συμβουλές για καλύτερη διαχείριση χρόνου

Αν νιώθεις πως πάντα τρέχεις και δεν φτάνεις, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς τη σωστή διαχείριση του χρόνου ώστε να κάνεις πιο άνετη την καθημερινότητά σου. Παρακάτω θα βρεις πρακτικές συμβουλές εξοικονόμησης χρόνου που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες

Φόρμα Εγγραφής
ourodiagnosi

Κάνε μαζεμένα τα ψώνια της εβδομάδας

Από το να πηγαίνεις μέρα παρά μέρα στο σούπερ μάρκετ, φτιάξε μια λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας, δες ποια προϊόντα τελειώνουν και κάνε την «επιδρομή» μια και καλή ή ακόμα καλύτερα παράγγειλε ονλάιν.

Εκμεταλλεύσου τον χρόνο στα ΜΜΜ

Αν χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από το να κοιτάς τον δρόμο, πάρε μαζί να κάνεις κάποια εργασία για τη δουλειά σου ή για τη σχολή ή οτιδήποτε μπορείς να μελετήσεις, ώστε να γλιτώσεις έστω και ένα μισάωρο δουλειάς στο σπίτι.

Μαγείρεψε

Αφιέρωσε μέρος της Κυριακής στην κουζίνα, για να ετοιμάσεις μεγάλη ποσότητα φαγητών, τα οποία θα βάλεις στην κατάψυξη. Έτσι, θα χρειάζεται απλά να ζεστάνεις το φαγητό αντί να μαγειρεύεις καθημερινά χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Κάνε λίστες

Η ατζέντα που έχεις καταχωνιάσει σε κάποιο συρτάρι ή στην προπέρσινη τσάντα δεν είναι διακοσμητικό αντικείμενο: Έχε μαζί σου ένα σημειωματάριο σε ημερολογιακή μορφή και σημείωνε αμέσως τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού που προκύπτουν ή αποθήκευσέ τα στο Google Calendar βάζοντας ειδοποιήσεις.

Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου ηλεκτρονικά

Μάλλον θα το ξέρεις, αλλά αν ανήκεις στην ηλικία των –ήντα και πάνω, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να πληρώνεις όλους σου τους λογαριασμούς ηλεκτρονικά. Όχι μόνο αυτό όμως, μέσω e-banking μπορείς να εξοφλείς ενοίκια/κοινόχρηστα, να βγάλεις παράβολα, e-pass για διόδια, ασφαλιστικές εταιρίες κ.α., να ανανεώσεις τον χρόνο ομιλίας σου και πολλά ακόμα.

Ο κανόνας των 2 λεπτών

Οποιαδήποτε υποχρέωση δεν θα σου πάρει παραπάνω από 2 λεπτά, διευθέτησε την αμέσως. Έτσι, δεν θα καταλήξεις στο τέλος της ημέρας με δεκάδες νοητά reminders στο μυαλό σου για μικρές δουλειές, που δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεχάσεις κιόλας.

Βάλε τα παιδιά στο παιχνίδι της τάξης

Μάθε στα παιδιά σου να να στρώνουν τα κρεβάτια τους, να μην αφήνουν τα παιχνίδια τους στο πάτωμα και να ντύνονται/ετοιμάζονται μόνα τους. Κάν’ το με διασκεδαστικό τρόπο ώστε να μην τους φανεί σαν την υπέρτατη αγγαρεία και γλίτωσε έτσι το «πατροπαράδοτο» συμμάζεμα του παιδικού δωματίου μετά δίωρου κηρύγματος.

Απόφυγε ανούσιες και χρονοβόρες συζητήσεις

Μπορεί να θες να είσαι ευγενικός, αλλά η σε βαθμό κακουργήματος φλυαρία του συναδέλφου, σου στερεί πολλές εργατοώρες κάθε μήνα.

Μάθε τον κανόνα των “3D”

«Do it», «Dump it», «Delegate it». Με άλλα λόγια, για κάθε πράξη έχουμε τρεις επιλογές: Να την κάνουμε, να την παρατήσουμε, ή να την αναθέσουμε σε κάποιον άλλον. Ζύγισε τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου και επίλεξε σοφά για κάθε υποχρέωση που εμφανίζεται.

Bookmark and Share

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts