Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Συνεργασία αιχμής Ελλήνων επιστημόνων με γιατρούς στο Κόσοβο, στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Η πρόταση του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου της Πρίστινα στο Κόσοβο έγινε αποδεκτή από ομάδα Ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η οποία ανέλαβε τη λειτουργία της Μονάδας εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Φόρμα Εγγραφής
Dellis

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα είδηση από τον ιατρικό τομέα και ειδικότερα από τη δυναμική των Ελλήνων γιατρών, οι οποίοι είναι γνωστοί παγκοσμίως για τα επιστημονικά τους επιτεύγματα.

Συγκεκριμένα, η ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ επεκτείνοντας την επιχειρηματική της δράση στα Βαλκάνια θα λειτουργεί τη GENESIS ATHENS στο AMERICAN HOSPITAL της Πρίστινα.

Στη μονάδα εξωσωματικής θα δραστηριοποιούνται 15 Έλληνες γιατροί και βιολόγοι και θα εκπαιδεύουν τους συναδέλφους τους Κοσοβάρους,οι οποίοι ζήτησαν την καθοδήγηση των Ελλήνων επιστημόνων αναγνωρίζοντας όχι μόνο την επιστημοσύνη, επάρκεια και εμπειρία αλλά και την άμεση ενσωμάτωση όλων των πρωτοποριακών μεθόδων και εξελίξεων στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης άμεσα.

Η συνεργασία με τους Κοσσοβάρους θα επεκταθεί καθώς θα προχωρήσουν εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για θεωρητική εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και πρακτική εκπαίδευση των γιατρών και των άλλων επιστημόνων Υγείας σε συνεργασία πάντα με το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου τουρισμού Υγείας, Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, ο οποίος δήλωσε για την συνεργασία αυτή:

«Με το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, θα βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας γιατρούς, να λειτουργήσουν την μονάδα τους προσφέροντας το κατάλληλο know how. Ταυτόχρονα θα τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν τα δίκτυα για την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό, να αναπτύξουν το δικό τους ιατρικό τουρισμό, αξιοποιώντας τους ομογενείς τους ανά τον κόσμο. Έτσι θα αναδείξουμε και το δυναμικό ρόλο της Ελλάδας και την διείσδυσή της στα Βαλκάνια σε μία δύσκολη επιχειρηματικά εποχή για τη χώρα μας».

Το AMERICAN HOSPITAL στην Πρίστινα φιλοδοξεί να αποτελέσει ιατρικό προορισμό στα Βαλκάνια υπό την καθοδήγηση πάντα της Ελλάδας η οποία πλεονεκτεί σε πολλούς τομείς του ιατρικού τουρισμού.

Ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάϊ, δήλωσε μεταξύ για το εγχείρημα:

«Είμαστε πολύ ανοιχτοί. Εγώ είμαι ανοιχτός προσωπικά, το γραφείο μου είναι ανοιχτό για τους επενδυτές από την Ελλάδα. Όλες οι πρωτοβουλίες, όπως αυτή με το Αμερικανικό νοσοκομείο και τη Γένεσις στον τομέα της ιατρικής είναι μία ενίσχυση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κοσόβου. Πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω. Και γιατί όχι; Πιστεύω πως αυτός είναι ο δρόμος».

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts