Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Το Πολυνομοσχέδιο φέρνει απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Παρασκευή

Χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου εξαιτίας της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της Τρίτης αξιολόγησης..

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει γύρω στα 50 προαπαιτούμενα, προκειμένου να κλείσει η Τρίτη Αξιολόγηση, περιλαμβάνει διάταξη για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, καθώς δυσχεραίνει τον τρόπο λήψης απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μάλιστα το ΠΑΜΕ, την Παρασκευή (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί απεργία και απεργιακή συγκέντρωση το πρωί, αλλά και συλλαλητήριο το απόγευμα. Επειδή όμως, θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, αν δεν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία την Παρασκευή και συνεχιστεί πχ την Δευτέρα, θα υπάρχει και νέο συλλαλητήριο και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, «Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει άμεσα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που ανάμεσά τους είναι και το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, για να την πληρώσουν κυβέρνηση και ΝΔ που κόπτεται να ψηφιστεί άμεσα η αντιαπεργιακή τροπολογογία, μαζί με όλα τα κόμματα που υπηρετούν την στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Εν τω μεταξύ, απόφαση για στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια της Παρασκευής, έλαβε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού.

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts