Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017

Happy Friday για τους μαθητές του Δημοτικού σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Ευχάριστα τα νέα για τους, ολολογουμένως επιβαρυμένους μαθητές του Δημοτικού, καθώς το Υπουργείο θα καθιερώσει το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» για μια Παρασκευή κάθε μήνα.

Φόρμα Εγγραφής
kalogridouBanner

Το πρόγραμμα  έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε 25 δημόσια Δημοτικά Σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη κ.α και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 Δημοτικά της χώρας. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου εξήγησε πως οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του στο σπίτι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν... θέλησαν να αφήσουν την τσάντα στο σχολείο!Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018. Αρχικά, ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει προαιρετικά, και με απόφαση του συλλόγου, σε δύο το μήνα.

userBannerNew

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts