Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Νομοθετικά μέτρα για τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων εξήγγειλε ο Πολάκης

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στο ζήτημα των τραπεζών βλαστοκυττάρων ύστερα από νέα παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Μιλώντας σε τηλεοπτική Έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πολάκης αναφέρεται στην παραπλάνηση γονέων από ιδιωτικές επιχειρήσεις και υπογραμμίζει ότι στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν τίθεται οριστικά τέρμα με τα νέα νομοθετικά μέτρα που υιοθετήθηκαν μετά από 11 χρόνια.«Δεν μπορεί να πουλάει ο οποιοσδήποτε ό,τι γουστάρει» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.Πολάκης.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και Πρόνοιας Δρ Σταύρος Ευαγγελάτος εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης η υπόθεση της stem Health hellas της τράπεζας βλαστοκυττάρων που στεγαζόταν στο Όμιλο Υγείας, η οποία έβαλε «λουκέτο» αναστατώνοντας χιλιάδες γονείς που εμπιστεύτηκαν τα βλαστοκύτταρα των νεογνών τους εκεί.Στην τηλεοπτική Έρευνα παρεμβαίνουν ακόμη ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Καραμπίνης ο θεσμός που γνωμοδοτεί και εγκρίνει τις άδειες, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης ο οποίος κινητοποίησε την Εισαγγελία για το θέμα αυτό, οι Δικηγόροι Χάρης Οικονομόπουλος και Αικατερίνη Καπούδα που περιγράφουν πού βρίσκεται και πώς εξελίχθηκε η υπόθεση της stem Health Hellas καθώς και γονείς-πελάτες του Ομίλου Υγεία που αναζητούν -χωρίς απάντηση- τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους.

Τέλος η τηλεοπτική έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι σήμερα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται σε κρέμες αντιγήρανσης και καλλυντικά, πολλές φορές χωρίς κλινικές μελέτες για τις επιπτώσεις στην υγεία. Το θέμα είναι γνωστό στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας το οποίο ανησυχεί για τη χρήση μεσεγχυματικών κυττάρων στη βιομηχανία της ομορφιάς διερευνώντας τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Υπηρεσία.

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts