Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Ανησυχούν οι ειδικοί για την επιδημία στην Αττική

Ιδιαίτερα ανησυχητική δείχνει η εικόνα της επιδημίας κορονοϊού στην Αττική καθώς χθες σε σύνολο 1886 νέων κρουσμάτων, τα 959 δηλαδή το 51% εντοπίστηκε στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Παράλληλα και η ανίχνευση του ιού στα λύματα δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις δηλαδή τα ενεργά κρούσματα δεν φαίνεται να υποχωρούν άμεσα.

Φόρμα Εγγραφής
ourodiagnosi

Ειδικότερα χθες Τρίτη (01/06), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 1.886, εκ των οποίων τα 959 εντοπίστηκαν στην Αττική. Επίσης το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι: την τελευταία εβδομάδα, 24-30/5/21, στην Περιφέρεια Αττικής, καταγράφηκε στατιστικά μη σημαντική μείωση (-26%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Για τρίτη εβδομάδα, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής εμφανίζει μια σταθεροποίηση του μέσου όρου αυτού με τάση ύφεσης, ειδικά τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 17-23/5/21. Το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Από τα παραπάνω συνεπάγεται το γεγονός ότι η επιδημία καλά κρατεί στην περιοχή της περιφέρειας και δεν φαίνεται να υποχωρεί. Βέβαια θετικό είναι το γεγονός ότι οι νέες διαγνώσεις δεν δείχνουν να πιέζουν έντονα το σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με την 51η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου αφορά το διάστημα 20 – 26 Μαΐου 2021, η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ για κρούσματα COVID-19 στην επικράτεια παρουσιάζει μείωση σε 68% (από 72% στην προηγούμενη έκθεση). Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, η πληρότητα κλινών ΜΕΘ/ΜΑΦ για κρούσματα COVID-19 ανέρχεται σε 75% και 74% αντίστοιχα (από 76% και 73% αντίστοιχα στην προηγούμενη έκθεση).

Δηλαδή ναι μεν αποσυμπιέζεται το ΕΣΥ, όμως ακόμη τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχουμε χαλαρώσει ακόμη.

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts