Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Αυτή η υπερτροφή μας φτιάχνει τη διάθεση και ανεβάζει τη libido

Το ρόδι θωρείται μια ξεχωριστή υπερτροφή με ιδιότητες γνωστές από την αρχαιότητα. Δεν είναι  τυχαίο το γεγονός πως για τους Πέρσες θεωρείτο και «φρούτο του Παραδείσου» ενώ γενικά θεωρείται σύμβολο καλοτυχίας και ευζωίας.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Νέα ερευνητικά δεόμενα έρχονται τώρα να προσθέσουν και άλλη μια ιδιότητα στο ρόδι η οποία σχετίζεται με την σεξουαλική απόδοση των ανδρών. Πιο συγκεκριμένα, με την τεστοστερόνη, τη γνωστή και ως ορμόνη που συνδέεται κατά κύριο λόγο με τη σεξουαλική απόδοση των ανδρών αλλά υπάρχει και στον γυναικείο οργανισμό.Ερευνητές από Πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου επιβεβαιώνουν πως το ρόδι μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία καθώς αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της αρτηριακής πίεσης 58 ανδρών και γυναικών ηλικίας 21 ως 64 ετών οι οποίοι έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό από ρόδι για  15 ημέρες. Στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης όλων των εθελοντών είχαν αυξηθεί από 16% ως 30% ενώ παράλληλα, σε όσους πριν εμφανιζόταν αυξημένη, η αρτηριακή πίεση είχε μειωθεί σημαντικά.

Με μια ειδική κλίμακα, οι ειδικοί μέτρησαν επίσης και τα επίπεδα 11 συναισθημάτων – μεταξύ άλλων του φόβου, της θλίψης, της αυτοπεποίθησης. Μετά το πέρας των μετρήσεων, διαπίστωσαν πως τα θετικά συναισθήματα  είχαν υπερισχύει των αρνητικών και πως αυτό έχει σχέση με τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού. Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες σχετικά με αυτά τα νέα ευρήματα θα συνεχιστούν για τη διεξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων.

 

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts