Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017

5+1 ενδείξεις πως χρειάζεστε επειγόντως ξεκούραση

Το σώμα μας είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που έχει τεράστιες δυνατότητες και αντοχές αλλά, ενίοτε, χρειάζεται σωματική ξεκούραση και ψυχική ηρεμία. Συνήθως πριν την βαριά κόπωση ή ,ακόμα, χειρότερα, την εξάντληση μας προειδοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Οι κυριότερες ενδείξεις πως η ξεκούραση είναι πλέον απαραίτητη και όχι μια αφηρημένη έννοια είναι οι εξής:

Συχνοί πονοκέφαλοι και ημικρανίες

Αν το κεφάλι σας πονάει συχνά και νιώθετε ενοχλήσεις στα μάτια ή στους κροτάφους μάλλον χρειάζεστε ύπνο, ηρεμία και να απομακρυνθείτε από τις οθόνες του pc ή του κινητού σας. 

Κούραση που δεν υποχωρεί

Η δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα και η υπνηλία, είναι επίσης δείγματα σωματικής εξάντλησης. Η κατάσταση αυτή είναι αφόρητη καθώς όποιος νιώθει μόνιμη κούραση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές , εργασιακές και προσωπικές υποχρεώσεις.

Δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος & στομαχικές διαταραχές

Αν είστε κάτω από μεγάλη πίεση , τότε μπορεί να παρουσιάσετε προβλήματα με το στομάχι και με το πεπτικό σας σύστημα. Επίσης τις περιόδους που το άγχος είναι πολύ έντονο, μπορεί να κάνετε κακή διατροφή , γεγονός που ίσως επιδεινώνει το πρόβλημα.

Συχνά κρυολογήματα

Aυτή η κατάσταση είναι ενδεικτική ενός ανοσοποιητικού συστήματος που εξασθενεί και δεν μπορεί να αμυνθεί ενάντια στους ιούς και στις λοιμώξεις.

Πόνοι στο στήθος

Ο πόνος αυτός δεν έχει σχέση με δυσλειτουργείς της καρδιάς αλλά είναι κυρίως νευρολογικής προέλευσης και μοιάζει με στιγμιαία τσιμπήματα.

Μείωση της όρεξης για σεξ

Ο εξαντλημένος εγκέφαλος παράγει μικρότερο ποσότητα ορμονών, που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία , και έτσι η σεξουαλική διάθεση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts