Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Fidget Spinner, η νέα μόδα που εξαπλώνεται μανιωδώς-Τι να προσέξετε

Όσοι έχετε  παιδιά που πηγαίνουν σχολείο σίγουρα θα έχετε αναζητήσει τα δυσεύρετα Fidget Spinner που έχουν κατακλύσει τις σχολικές τσάντες και αυλές. Αλλά και χωρίς να προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τα παιδικά trends , σίγουρα θα το έχετε δει κάπου να κυκλοφορεί.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Πρόκειται για ένα απλό στη σύλληψη παιχνίδι που αποτελείται  από δύο κομμάτια, ένα κεντρικό που είναι το στήριγμα για να μπορεί το παιχνίδι να κρατιέται μεταξύ δείκτη και αντίχειρα και έναν περιστρεφόμενο έλικα που γυρίζει όταν το κουνάς  με το ελεύθερο  χέρι. Όπως κάθε μόδα έχει φυσικά τις παραλλαγές της, με spinners που διαθέτουν φως, φωσφορίζουν στο σκοτάδι, είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από μέταλλο κ.α. Γενικά η τιμή του είναι χαμηλή κάτι που ευνοεί και την εξάπλωσή του καθώς μιλάμε για παγκόσμιο πια φαινόμενο.

fidget

Αρχικά αυτή η μικρή συσκευή σχεδιάστηκε για να βοηθήσει όσους είχαν άγχος και προβλήματα συγκέντρωσης ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως τους απέτρεψε από κακές συνήθειες , όπως το να τρώνε τα νύχια τους, καθώς είχαν τα χέρια τους απασχολημένα.

Πάντως το, φαινομενικά αθώο παιχνίδι, που απλά περιστρέφεται και επιτρέπει στα πιτσιρίκια να δοκιμάζουν όποιο κόλπο τους έρχεται στο μυαλό έχει ήδη απαγορευθεί σε σχολεία του εξωτερικού, καθώς θεωρείται πως μπορεί να τραυματίσει κάποιο παιδί (π.χ όταν κάποιος το χρησιμοποιεί ως μπούμερανγκ) αλλά και να τους αποσπάσει την προσοχή από τα μαθήματα. Επίσης όπως συμβαίνει με κάθε παιχνίδι δεν επιτρέπεται η χρήση τους από μικρά παιδιά καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταπιούν κάποιο κομμάτι που μπορεί να ξεκολλήσει.

PIS

 

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts