Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Παχυσαρκία και ωτοβελονισμός (βελονισμός στο αυτί)

Ο ωτoβελονισμός αντιμετωπίζει με επιτυχία την παχυσαρκία. Μια νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός πέντε (5) ειδικών σημείων στο αυτί είναι αποτελεσματικός για την απώλεια βάρους σε υπέρβαρα άτομα. Η χρήση ενός σημείου βρέθηκε επίσης αποτελεσματική αλλά όχι στο βαθμό της κλινικής επιτυχίας όπως ο συνδυασμός των 5 σημείων.

Φόρμα Εγγραφής
kalogridouBanner

Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή σε σύνολο 91 ασθενών με ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) 23 ή μεγαλύτερο, χώρισε τους ασθενείς σε 3 ομάδες.

Στην ομάδα 1 έγινε ο συνδυασμός των 5 σημείων ωτοβελονισμού (shenmen, σπλήνας, στομάχι, πείνα, ενδοκρινικό). Στην ομάδα 2 έγινε μόνο ένα σημείο βελονισμού (πείνα) και στην ομάδα 3 έγινε ψευδο-βελονισμός (τοποθέτηση βελονών στα 5 σημεία αλλά άμεση εξαγωγή τους). Στις επόμενες 4 και 8 εβδομάδες μετά την θεραπευτική αγωγή, ελήφθησαν μετρήσεις για τον προσδιορισμό της κλινικής αποτελεσματικότητας.

Βρέθηκε ότι ο συνδυασμός των 5 βελονιστικών σημείων ήταν ο πιο αποτελεσματικός αποδίδοντας πάνω από 6% μείωσης του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Η χρήση ενός βελονιστικού σημείου απέδωσε ακριβώς κάτω από το 6% μείωσης στο ΔΜΣ.

Και οι δύο ομάδες 1 και 2 έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις στο ΔΜΣ και στην απώλεια βάρους. Η θεραπεία βελονισμού των 5 σημείων προκάλεσε την πιο σημαντική μείωση στην περιφέρεια της μέσης και στον ΔΜΣ. Το ποσοστό σωματικού λίπους μειώθηκε σημαντικά στην ομάδα των 5 σημείων αλλά όχι στις άλλες ομάδες.

Ο ωτοβελονισμός:

  • Μειώνει την όρεξη
  • Αυξάνει το αίσθημα κορεσμού
  • Περιορίζει τις βουλιμικές κρίσεις

Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά σε προγράμματα δίαιτας και άσκησης.

Χρειάζονται 8-12 θεραπείες μέχρι την σταθεροποίηση του βάρους στα επιθυμητά επίπεδα και μετά συντήρηση ανάλογα με τους στόχους που θέτουμε.

Η χρήση των βελονών είναι μία θεραπευτική μέθοδος απόλυτα ασφαλής όταν γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς, χωρίς χρήση φαρμάκων και χωρίς παρενέργειες.

Ευχαριστούμε τον κ.Κωνσταντίνο Νάβαλη, Φυσίατρο-Βελονιστή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2106142535

Διαβάστε ακόμα στο health4you

Μήπως σας λείπει η βιταμίνη D;

Η ασπιρίνη θεραπεύει τα φυτά σας. Δείτε το σούπερ διάλυμα

5 μυστικά υγείας

Πως θα κάνετε ευτυχισμένο έναν άνδρα;

Τα πολλά οφέλη του ελαιολάδου!

Γιατί νιώθω τέτοια κούραση;

Bookmark and Share

userBannerNew

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts