Στις διατροφικές συνήθειες πολλών ανθρώπων εντάσσονται τα αναψυκτικά και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Αναμφίβολλα, όλοι γνωρίζουμε ότι τα αναψυκτικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και βλάπτουν πολλαπλώς την υγεία ενώ παράλληλα μας φορτώνουν και θερμίδες. Αν όμως είστε από εκείνους που τα αγαπάτε πολύ, υπάρχουν και οι light εκδοχές τους, που φαίνονται ακίνδυνες. Είναι όμως;  Υπάρχει κόσμος που τα καταναλώνει καθημερινώς καθώς δεν τα θεωρεί καθόλου βλαβερά για την υγεία του και για το βάρος του. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται να δημιουργήσει…  αναταράξεις στον επιστημονικό τομέα αλλά και στους καταναλωτές.

Φόρμα Εγγραφής
Dellis

Η έρευνα και τα αποτελέσματά της

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 στο JAMA Netw Open, τα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα ποτά αποτελούν αντικείμενο διαμάχης στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας.

Στην έρευνα που διεξήγαγε το Keck School of Medicine of USC συμμετείχαν 74 ενήλικες. Μοιράστηκαν σε δυο ομάδες: η μια έφαγε τροφές με κανονική ζάχαρη και η άλλη με τεχνητά γλυκαντικά. Στη συνέχεια, υπέβαλαν και τις δυο ομάδες σε διάφορα «ψυχολογικά» τεστ, ωθώντας τους να καταναλώσουν τροφές υψηλές σε θερμίδες, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν και το διατροφικό τους πρόγραμμα μέσα στην ημέρα αλλά και τη νύχτα. Το συμπέρασμα της παρατήρησης ήταν ότι οι γυναίκες και τα παχύσαρκα άτομα ένιωθαν περισσότερη πείνα μέσα στην ημέρα, όταν είχαν καταναλώσει τεχνητά γλυκαντικά και όχι ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Bookmark and Share

userBannerNew

userBanner201901

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts